Японският инвестиционен пенсионен фонд в Токио, Япония © Yuya Shino

...
Японският инвестиционен пенсионен фонд в Токио, Япония © Yuya Shino
Коментари Харесай

Най-големият пенсионен фонд в света постигна най-голяма доходност за последните три години

Японският капиталов пенсионен фонд в Токио, Япония

© Yuya Shino Още по тематиката
Forton: Инвестициите в бизнес парцели са били 380 млн. евро през първите шест месеца

Намалява ползата от страна на непознати вложители поради високите цени и неналичието на качествени огромни планове
3 юли 2018
Японската медийна група Uzabase придобива Quartz

Uzabase възнамерява да се разшири отвън Азия, като договорката я приближава до задачата
3 юли 2018
Фондовете на " Доверие " купиха най-вече акции от " Градус "

Пенсионните сдружения са най-големият фактор за триумфа на общественото предложение на производителя на пилешко месо
29 юни 2018 Най-големият пенсионен фонд в света означи най-хубавата си годишна рентабилност за последните три години макар загубата през последното тримесечие.

Печалбата

Японският държавен пенсионен фонд е постигнал възвращаемост на вложенията от 6.9%, или 10.1 трлн. йени (91 милиарда долара), през годината, завършила на 31 март. Активите на фонда са достигнали 156.4 трлн. йени, оповестява Bloomberg. Местните акции са най-добре представящата се инвестиция на фонда, като прибавят 5.5 трлн. йени към активите, следвани от акциите в непознати компании - 3.5 трлн. йени. Японските облигации са донесли облага от 362 милиарда йени, а вложенията в чуждестранен дълг - 674 милиарда йени.

Фондът понесе загуби през първите три месеца на тази година, защото настроението на вложителите се промени внезапно от оптимизъм заради данъчната промяна в Съединени американски щати до опасения поради назряващата комерсиална война сред Вашингтон и Пекин.

Активите

Фондът удвои каузи на акциите си в портфейла и понижи тази на облигациите като част от тактика за преструктуриране през 2014 година Оттогава тази смяна е помогнала на фонда да генерира позитивна рентабилност за три от последните четири финансови години.

" Акциите в страната и в чужбина набъбнаха с помощта на удобна икономическа среда и солидните корпоративни облаги, в допълнение към политическата стабилизация в Европа и упованията за стопански тласъци от данъчното облекчение в Съединени американски щати ", съобщи президентът на японският фонд Норихьо Такахаши в изказване. " Въпреки това към края на фискалната година акциите на локални и задгранични компании понижиха растежа си заради несигурността от комерсиалната политика на Съединени американски щати. "

Опасностите

" В момента средата е удобна за вложенията в акции, защото международната стопанска система остава постоянна, а инфлацията - добра ", съобщи Наоки Фудживара, основен управител на фонда Shinkin Asset Management Co. в Токио. " Но от дълготрайна вероятност съотношението на рисковите активи в портфейла на фонда може да се окаже прекомерно огромно. "

Търговските спорове сред Съединени американски щати и Китай се трансфораха в огромен проблем при оценката на капиталовата среда, сподели Такахаши на конференция в Токио. Освен това той показа, че фондът е внимателен в вложението в японски облигации с падеж под 10 години заради негативната рентабилност.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР