Японският автомобилостроител "Нисан" анулира плановете си за производство на нов

...
Японският автомобилостроител "Нисан" анулира плановете си за производство на нов
Коментари Харесай

Нисан се отказва да произвежда модела си Екс-трейл във Великобритания заради Брекзит

Японският автомобилостроител "Нисан " анулира проектите си за произвеждане на нов джип във Англия и ще го трансферира в Япония, нанасяйки нов удар на икономическите проекти на английското държавно управление за интервала след Брекзит, оповестява ДПА.

Автомобилният колос разгласи, че е анулирал проектите си да създава джипа "Екс-трейл " в завода си в североизточния британски град Съндърланд, където работят към 7000 души.

"Компанията реши да усъвършенства вложенията си в Европа като консолидира производството си на "Екс-трейл " в Кюшу, където е индустриалният център за този модел. Други бъдещи модели, които са планувани за произвеждане в завода в Съндърланд, няма да бъдат наранени ", се споделя в изказване на компанията. "След като Екс-трейл към този момент се създава в Япония, можем да съкратим капиталовите си разноски ", сподели ръководителят на управителния съвет на Нисан Европа Джанлука де Фики, представен от Българска телеграфна агенция.

"Осъзнаваме, че това ще е разочароващо за нашия английски екип и сътрудници. Макар и решението да е взето по търговски аргументи, продължаващата неизясненост към бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз не оказва помощ на компании като нашата да изготвят проекти за бъдещето ", означи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР