Японският автомобилен производител Nissan Motor Co. и френската група Renault

...
Японският автомобилен производител Nissan Motor Co. и френската група Renault
Коментари Харесай

Nissan и Renault разработват 6 нови автомобила за индийския пазар

Японският авто производител Nissan Motor Co. и френската група Renault SA разкриха проект за вложение на 600 милиона $ за създаване на нови модели коли в Индия. Това е част от напъните им да развиват бизнеса си в един от най-бързо разрастващите се автомобилни пазари в света.

Компаниите, които предходната седмица оповестиха предоговаряне на партньорството, ще работят над нашите шест нови транспортни средства за индийски и задгранични клиенти, се споделя в изказване на Nissan.
 Историческо съглашение: Renault се съгласи да понижи каузи си в Nissan
Историческо съглашение: Renault се съгласи да понижи каузи си в Nissan

Каква е повода?

Включително фирмите ще разработят два нови дребни електрически автомобила, се споделя в известието. Това ще бъдат първите електрически транспортни средства на фирмите в Индия. Освен това Nissan и Renault ще създават четири SUV модела.

Очаква се вследствие на това личният състав на подразделението на фирмите в индийския град Ченай, занимаващи се с научноизследователска и развойна активност, да се усили с към 2 хиляди души. Сега в него работят към 8 хиляди чиновници. Съвместното дружество на фирмите в същия град е изнесло повече от 1 милион транспортни средства в 108 страни, откогато доставките в чужбина започнаха през 2010 година.

Бордовете на шефовете на Nissan и Renault утвърдиха съглашение за предоговаряне на изискванията на двустранния съюз предходната седмица.
 Renault, Nissan и Mitsubishi ще създават дружно електрически автомобили за €23 милиарда
Renault, Nissan и Mitsubishi ще създават дружно електрически автомобили за €23 милиарда

Алиансът желае да продаде 35 чисто нови модела електрически автомобила до 2030-а година и за задачата ще утрои вложенията си

Както беше обявено, Renault последователно ще понижи каузи си в Nissan до 15%, с цел да подхожда на каузи на японската компания в Renault. Сега Renault има към 43% от акциите на Nissan и тази диспропорционалност неведнъж се е превръщала в проблематичен въпрос за управлението на Nissan.

Споразумението планува и взаимна разработка на редица нови модели коли. Nissan влага в бизнеса с електрически транспортни средства на Renault, наименуван Ampere.

Индийските и задграничните компании се състезават за дялове на индийския пазар, където се чака да има доста нови транспортни средства през идващите години. Nissan и Renault съставляват надлежно 1% и 2% от продажбите на леки коли в Индия през 2022 година, съгласно Statista. За съпоставяне: делът на Maruti Suzuki е 46%.

Акциите на Renault нарастват по време на днешната търговия в Париж, акциите на Nissan нарастват с 0,6% след търговията в Токио.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР