Японските компании Toyota и Subaru подписаха споразумение за съвместно разработване

...
Японските компании Toyota и Subaru подписаха споразумение за съвместно разработване
Коментари Харесай

Toyota и Subaru заедно разработват електрически кросоувър

Японските компании Toyota и Subaru подписаха съглашение за взаимно създаване на нова платформа за коли, която ще образува основата на транспортните средства с изцяло електрическо задвижване, в това число кросоувъри от клас C. Това се оповестява от пресслужбите на автомобилопроизводителите.

Като част от плана инженерите ще употребяват електрическата технология на Toyota, до момента в който Subaru ще даде своя опит в основаването на системи за задвижване на всички колела. Върху новата архитектура ще бъдат издигнати коли от D- и C-сегмент, в това число седани и джипове.

Електромобилите ще се продават под двете марки.

В момента Toyota има единствено един сериен електрически автомобил - " зелената " версия на CH-R кросоувър, която ще бъде пуснат в Китай в взаимните предприятия GAC-Toyota и FAW-Toyota. Продажбите в Китай ще стартират през 2020 година.

Що се отнася до Subaru, в неговата продуктова линия има единствено хибрид Crosstrek Hybrid, основан от съставни елементи и елементи на Toyota. Структурата на задвижващата система включва 2-двулитров бензинов мотор, два електромотора, система за симетрично двойно предаване, както и CVT. Сумарната мощ на елементите е 150 к.с., а единствено на ток може да измине 27 километра.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР