Японски учени за първи път показаха как предварителното обработване с

...
Японски учени за първи път показаха как предварителното обработване с
Коментари Харесай

Алкохолът помага за направата на свръхпроводници

Японски учени за първи път демонстрираха по какъв начин предварителното култивиране с разнообразни типове алкохол придава на материали на основата на желязото свойства на свръхпроводници по бързо, в сравнение с при елементарното им излагане на въздух.
 
Това може да бъде употребявано в промишлените технологии за приемане на свръхпроводници, оповестяват откривателите в публикация в списание „ Суперкъндуктър сайънс и технологжи ”, написа Фокус. Най-голям резултат учените от Националния институт за проучване на материалите получили благодарение на алено вино.

Свръхпроводимостта е събитие, следено при избрани материали при ниски температури. То се характеризира с цялостно неявяване на електрическо противодействие и заглушаването на вътрешното магнитно поле (ефект на Майснер).

Явлението е намерено през 1911 година от холандския физик Хейке Камерлинг Онес, който изследва съпротивлението на чист живак при ниски температури. Получените резултати са изцяло непредвидени: под избрана температура, наречена сериозна, съпротивлението на живака със скок става равно на нула. При свръхпроводниците, доближаването до сериозната им температура понижава съпротивлението им, до момента в който се получи внезапен спад до нула.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР