Японски учени смятат, че микроорганизми могат да пренасят живота от

...
Японски учени смятат, че микроорганизми могат да пренасят живота от
Коментари Харесай

Микроорганизмите могат да пренасят живот от една планета на друга, смятат учени

Японски учени считат, че микроорганизми могат да придвижват живота от една планета на друга, откакто са изследвали бактерия, оживяла три години на борда на Международната галактическа станция, заяви Агенция Франс Прес.

За да подложат на тествания хипотезата, че микроорганизмите могат да придвижват живота сред планетите, откривателите изпращат бактерията Deinococcus radiodurans на борда на Международната галактическа станция и я слагат на външен панел. Въпреки че е в открития космос, изложена на мощни ултравиолетови лъчи и високи температурни амплитуди, бактерията оцелява три години, добавя Българска телеграфна агенция.

"Знаех, че ще оцелее след множеството лабораторни опити, само че когато се върна на Земята жива, изпитах облекчение ", сподели за Агенция Франс Прес създателят на проучването Акихико Ямагиши, професор по фармация и естествени науки в университета на Токио.

"Всички мислят, че животът се е зародил на Земята, само че новите проучвания сочат, че животът може да е почнал и на други планети ", прибавя той.

Бактериите може да са пристигнали на Земята от Марс по времето, когато на Червената планета може да е имало елементарни форми на живот. Проф. Ямагиши и екипът му, чието проучване бе оповестено в сп. "Фронтиърс ин Майкробайолъджи ", считат да подложат бактерията на по-силна радиация в серия от нови опити.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР