Японски учени са открили повече от 20 различни аминокиселини при

...
Японски учени са открили повече от 20 различни аминокиселини при
Коментари Харесай

Това може би е доказателство за космическия произход на Земята

Японски учени са разкрили повече от 20 разнообразни аминокиселини при проучвания на проби от повърхността на далечния метеорит Рюгу , заяви ТАСС, като цитира локалното издание "Асахи ".

Според вестника това може да удостовери теорията за галактическия генезис на материалите, които образуват основата на живота на Земята.

Специалистите от Японската организация за проучване на галактическото пространство (ДЖАКСА) са съумели да изолират изолевцин, валин, глицин и глутаминова киселина в пясъчна проба от метеорита. Смята се, че в началото аминокиселините са били в обилие на Земята, когато се е появила преди повече от 4,5 милиарда години. Те обаче не са съумели да се запазят в интервала, когато е била покрита с магма.

Досега учени са установявали съществуването на аминокиселини в астероиди, открити на Земята. Но защото част от тях са били в контакт със земната повърхнина и въздуха, не може да се изключи опцията аминокиселините да са попаднали в тях след рухването.

Listen to the podcast produced by about the Ryugu and how the analysis of samples collected from there contributed to understanding the formation of the Solar System and our planet:
— Asteroid Day ☄ (@AsteroidDay)
Пробите, взети от метеорита Рюгу, могат да поддържат теорията, че аминокиселините са били върнати на Земята от астероиди, летели над планетата по време на интервала на изстудяване.

На 5 декември 2020 година японският уред "Хаябуса-2 " пусна капсула с проби от Рюгу на Земята, като по този метод приключи шестгодишната си експедиция до метеорита.

При предварителния разбор беше открито, че част от частиците от метеорита съдържат огромно количество вода, съединения на въглерод и водород, на азот и водород, разнообразни водни минерали, а също и карбонати. Това дава съображение да се допусна, че е запазил първичната материя на Слънчевата система непокътната.

След като пусна капсулата, сондата направи маневра за заобикаляне на Земята и се насочи към метеорита 1998 KY26 с диаметър 30 м. Очаква се "Хаябуса-2 " да кацне на повърхността му през юли 2031 година и да вземе проби, които също могат да съдържат водни частици и органични субстанции.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР