Президентът на Китай Си Цзинпин посочи при пристигането си снощи

...
Президентът на Китай Си Цзинпин посочи при пристигането си снощи
Коментари Харесай

Стоманено приятелство: Си Цзинпин пристигна на посещение в Сърбия

Президентът на Китай Си Цзинпин уточни при идването си нощес в Белград, че стоманеното другарство сред Сърбия и Китай е пуснало по-дълбоки корени в сърцата на двата народа и че той е уверен, че това посещаване ще бъде ползотворно и ще отвори нова страница в връзките сред двете страни, съобщи Танюг.

Today Xi Jinping visits Serbia, and says China will 'never forget'. The date is very significant. Today 25 years ago US led NATO bombed the Chinese embassy in Belgrade, Serbia. 3 Chinese journalists were killed, RIP..
— Barrett (@BarrettYouTube)
" Стоманено другарство " е формалната дефиниция, която Пекин и Белград употребяват за разказване на двустранните си връзки.

„ Китай и Сърбия си оказаха твърда поддръжка по въпроси, отнасящи се до главните ни ползи и огромни опасения. Заедно подкрепихме интернационалната правдивост и допринесохме за насърчаването на мира и развиването в света “ , уточни Си в прессъобщение, публикувано от посолството на Китай в Сърбия.

Той акцентира дълбокото обичайно другарство сред Сърбия и Китай. Китайският държавен глава напомни, че двете страни са се споразумели за изцяло взаимно освобождение от визи, разкрили са директни полети и са подписали съглашение за свободна търговия, както и че обменът сред хората се ускорява.

Си акцентира, че това посещаване ще бъде опция за обстоен продан на отзиви с президента Вучич по отношение на двустранните връзки и други въпроси от общ интерес.

Самолетът на китайския президент беше ескортиран до летището в Белград през сръбското въздушно пространство от сръбски изтребители МиГ-29. Делегацията на Си Цзинпин е от към 400 души, а престоят му в Сърбия се охранява от към 3400 служители на реда.

Old friends meet again!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР