Японски учени проследиха как девет антиретровирусни лекарства действат върху клетки,

...
Японски учени проследиха как девет антиретровирусни лекарства действат върху клетки,
Коментари Харесай

Лекарство за СПИН спира размножаването на коронавируса

Японски учени наблюдаваха по какъв начин девет антиретровирусни медикаменти работят върху кафези, инфектирани с новия ковид. Те са разкрили, че едно от медикаментите, нелфинавир, даже в ниски концентрации блокира образуването на нови вирусни частици. Учените разгласиха своите открития в електронната научна библиотека bioRxiv, представени от TACC.
" Нашите опити демонстрираха, че нелфинавир доста дейно инхибира репликацията (тоест размножаването) на новия ковид в клетъчни култури, като работи на вируса даже в доста ниски и безвредни концентрации. Това лекарство би трябвало да бъде включено в листата на евентуалните медикаменти за коронавирусна зараза на COVID-19 да и стартира изпробването му върху доброволци ", пишат откривателите.
От експлоадирането на нов вид ковид в Ухан, Китай, учените и лекарите изследват по какъв начин настоящите антивирусни и други медикаменти работят върху него. През последните три месеца биолозите са разпознали десетки медикаменти и антитела, които евентуално могат да инхибират възпроизводството на вируса. В допълнение те тестваха по какъв начин няколко медикаменти, в това число хидроксихлорохин, лекарство против малария и редица медикаменти, които блокират размножаването на ХИВ и други ретровируси, работят против новия тип ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР