Японската професионална асоциация по сумо (JSA) отмени големия летен турнир

...
Японската професионална асоциация по сумо (JSA) отмени големия летен турнир
Коментари Харесай

Япония отмени сумо турнир едва за трети път в историята

Японската професионална асоциация по сумо (JSA) анулира огромния летен шампионат " Нацу башо " в Токио поради пандемията от ковид. Решението беше взето, откакто през вчерашния ден държавното управление на Япония удължи изключителното състояние в страната до 31 май.

Оригинално шампионатът трябваше да се организира от 10 до 24 май в столичния замък " Рьогоку Кокугикан ". От JSA в началото отложиха откриването за 24 май, само че в последна сметка решиха, че конкуренцията не може да се състои изобщо - даже при закрити врата, както се наложи да бъде проведен мартенският шампионат " Хару башо " в Осака.

Освен това беше решено юлският " Нагоя башо " да бъде изместен от едноименния град в Токио. Традиционната демонстративна верига " Аки джунгьо " пък отпада от календара за 2020 година

В историята има единствено два други случая, когато някой от шестте шампионата в професионалната лига е анулиран. През 1946 година " Нацу башо " през май не се организира, защото " Кокугикан " не е възобновен в точния момент след опустошителния пожар, провокиран от американските бомбардировки през Втората международна война. През 2011 година пък " Хару башо " не се състои поради абсурда с уговорени срещи.

От JSA разясниха, че формираната класация за " Хару башо " ще бъде приложена за идващия шампионат, който би трябвало да стартира на 19 юли в Токио. Също по този начин занапред беше направена прогноза, че той ще се организира без фенове.

В оповестената майска класация българският сумист Даниел Иванов-Аоияма беше нараснал от 13-и в 4-ти маегашира. Скокът с цели девет ранга в йерархията се дължи на мощното показване на колоса от Елхово през март в Осака. Там 33-годишният българин беше водач в класирането след 12-ия ден, а най-после зае 4-то място и получи специфичната премия " Гино-шо " за най-техничен играч.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР