Японската козметична компания Пола (Pola) се извини за табела, забраняваща

...
Японската козметична компания Пола (Pola) се извини за табела, забраняваща
Коментари Харесай

Японска компания се извини за табела, забраняваща китайци да влизат в неин магазин

Японската козметична компания Пола (Pola) се извини за табела, забраняваща на китайци да влизат в един от магазините й, осведоми Ройтерс. Компанията уточни през днешния ден, че фотоси на "неуместна " табела са били споделени в китайски обществени медии в петък, без да посочи наличието й или къде е била изложена.

Снимки на постера, подложен на витрина, на който на ръка е написано на японски "вход за китайци неразрешен ", се популяризират през днешния ден в китайски и тайвански обществени медии. Пола, която има към 4600 магазина в Япония, се извини, че е предизвикала "неприятни усеща и стеснение на доста хора " и съобщи, че е премахнала табелата.

"Веднага щом потвърдим обстоятелствата, ще прекратим активността на магазина и ще наложим строго наказване ", дава обещание компанията на японски и китайски на водещо място в уеб страницата си.

Случаят с Пола идва в миг, когато Япония поставя старания да подтиква туризма от Китай преди олимпийските игри в Токио през 2020 година. Японските управляващи обмислят намаляване на визовите условия за китайски туристи в опит да засилят туристическия взрив и потребителските разноски.

Близо 23,8 милиона души са посетили Япония от началото на годината до октомври, което основава упования, че ще бъде регистриран годишен връх. Посетителите от Китай са най-голямата група - те са се нараснали с 6,2 на 100 по отношение на миналата година до 6,2 милиона, съгласно държавни данни.

Много китайски туристи се възползват от по-слабата йена и облекчения режим за пътешестване до Япония, с цел да се отдадат на лудо извършване на покупки, а козметичните артикули са измежду най-предпочитаните покупки.
Това обаче не е първият случай тази година, при който японска компания наскърбява Китай. Хотелиерската верига Ай Пи Ай (APA) стана обект на остри рецензии поради книги, сложени в хотелите й, в които се отхвърля клането, осъществено от японската войска в китайския град Нанкин през 1937 година. След улични митинги и апели китайският туристически регулатор да бойкотира хотелската верига, през юни Ай Пи Ай краткотрайно махна книгите от хотелите, които ще подслонят спортистите за спортно събитие. Компанията обаче съобщи, че няма да постъпи по този метод по време на олимпиадата през 2020 година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР