Японската космическа агенция и компанията Тойота разработват космически апарат за

...
Японската космическа агенция и компанията Тойота разработват космически апарат за
Коментари Харесай

Япония прави с Тойота лунен всъдеход

Японската галактическа организация и компанията " Тойота " създават галактически уред за проучване на повърхността на Луната, с упоритостта да помогне на хората да заживеят на естествения ни сателит до 2040 година и по-късно да пътуват до Марс, заяви Асошиейтед прес, като цитира изказване на японската компания.

Космическият уред, който се създава в съдействие с Японската организация за проучване на галактическото пространство, е наименуван " Лунар крузър ", като името е отпратка към названието на спортния автомобил СУВ " Тойота ленд крузър ". Очаква се да е подготвен в края на десетилетието.

В основата му е концепцията, че хората могат да се хранят, работят, спят и поддържат връзка безвредно в колите си и същото би трябвало да бъде допустимо и в космоса, сподели Такао Сато, който управлява плана " Лунар крузър " в " Тойота мотър корп ".

Компанията " Гитай Джапан инк " е създала по контракт с " Тойота " роботизирана ръка за " Лунар крузър ", която да извършва задания като ревизия и поддръжка. Дизайнът й разрешава да работи като разнообразни типове принадлежности, да загребва и повдига.

Частната японска компания " Айспейс инк " създава лунни роувъри и приготвя кацане на собствен уред на Луната тази година. Бизнесменът Юсаку Маедзава, който наскоро бе на борда на МКС, е резервирал място в полет към Луната с кораба " Старшип " на Илон Мъск.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР