Японската компания “Язаки временно преустановява производствената си дейност в България.

...
Японската компания “Язаки временно преустановява производствената си дейност в България.
Коментари Харесай

Заради COVID-19: ”Язаки” затваря заводите в България до 5 април

Японската компания “Язаки ” краткотрайно прекратява индустриалната си активност в България. Заводите в Сливен, Ямбол и Димитровград ще затворят порти за две седмици.
Спирането на активността ще засегне към 4470 чиновници в цялата страна. Мерките важат до 5 април и са в следствие от повишаващото се разпространяване на COVID-19 у нас.

Припомняме, че в Димитровград чиновници оповестиха стачка поради подценените от управлението ограничения на Националния действен щаб. Тогава служащите оповестиха, че не разполагат с дезинфектанти, защитни маски и работят един до различен, като се подценяват рекомендациите за съблюдаване на отдалеченост. Пред екипа ни обаче началник от завода в Сливен съобщи, че спазването на отдалеченост в завода е невъзможон, защото става въпрос за поточна линия на производството. Дезинфектанти обаче имало, а маски може да вземе всеки от лекарския кабинет против записване.

Седмица след разразилия се скандал и митингите на чиновниците в Димитровград в последна сметка управлението взема решение да затвори заводите.

В световен мащаб над 20 районни индустриални обекта на „ Язаки “ или са прекратили всички интервенции, или са въвели отчасти прекъсване на активността от този миг до 30 март.

Очакваните дати за възобновяване на активността, обаче, могат да бъдат изменени, с цел да се отговори на наредбите на локалните и националните управляващи и на рестартирането на активността на производителите на истински елементи и коли. От известието не излиза наяве дали и българският обект може да остане затворен за по-дълго от в началото оповестеното.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР