Японската футболна асоциация обяви, че се е оттеглила от приемането

...
Японската футболна асоциация обяви, че се е оттеглила от приемането
Коментари Харесай

Япония се отказа от клубния мондиал

Японската футболна асоциация разгласи, че се е отдръпнала от приемането на Световното клубно състезание заради коронавирусни рестрикции.

Ежегодният футболен шампионат, на който първенците на шестте световни конфедерации се състезават между тях дружно с най-хубавия тим на страната-домакин, трябваше да се организира там през декември.

„ Трябваше да вземем решение в този миг “, показа на конференция генералният секретар на ЯФА и основен изпълнителен шеф Кийотака Сухара. Световното клубно състезание за последно се организира в Япония през 2016 и ЯФА бе възнамерявала да одобри изданието през тази година като част от празненствата във връзка 100-годишния празник.

Световното клубно за последно се организира в Япония през 2016 и ЯФА възнамерява да одобри изданието тази година като част от празненствата по случай 100-годишния празник. Турнирът нормално се организира през декември, само че изданието през 2020 в Катар бе отсрочено за февруари 2021 поради пандемията, като победител стана Байерн Мюнхен.

Япония се бори с рекордна пета вълна на вируса, движена от по-лесно разпространяващия се Делта вид това лято, даже и поради обстоятелството, че Олимпийските и Параолимпийските игри се организираха под прецизни ограничения. По-голямата част от страната е под антивирусни ограничения, които лимитират броя на фенове на спортни събития.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР