Японската автомобилна компания Nissan Motor Co. и френският автомобилен производител

...
Японската автомобилна компания Nissan Motor Co. и френският автомобилен производител
Коментари Харесай

Renault намалява дела си в Nissan до 15%

Японската автомобилна компания Nissan Motor Co. и френският авто производител Renault SA са във финалната фаза на договаряне на договорка за предоговаряне на изискванията на двустранния съюз, написа японския вестник Yomiuri.

Страните са във заключителни полемики за понижаване на каузи на Renault в Nissan и вложенията на японската компания в бизнеса с електрически транспортни средства на Renault. Очаква се двете страни да приключат договарянията този месец, преди съглашението да бъде публично оповестено.
 Renault желае да изравни дяловете си с Nissan в японския колос
Renault желае да изравни дяловете си с Nissan в японския колос

Френската компания желае да трансферира 28% от своя дял в японската компания на концерн

Френските управляващи към този момент дадоха обещание на Nissan да поддържат преразглеждането на изискванията на алианса, като вследствие на споразуменията Renault последователно ще понижи каузи си в Nissan до 15%. В момента френската компания има 43% от акциите на Nissan. Японският авто производител от своя страна има 15% дял в Renault. Неравните дялове на Renault и Nissan един по отношение на различен алианса постоянно се превръщаха в проблематичен въпрос за управлението на Nissan.

Nissan към момента не е решил какъв брой да влага в автомобилния бизнес на Renault, заяви Bloomberg, базирайки се на източник, осведомен с въпроса.

Председателят на Renault Жан-Доминик Сенар и изпълнителният шеф Лука де Мео се чака да участват персонално на идната среща на оперативния ръб на алианса в Япония по-късно този месец. След това бордът на шефовете на Nissan би трябвало публично да утвърди съглашението, преди да бъде оповестено обществено, сподели източникът.
 Renault, Nissan и Mitsubishi ще създават дружно електрически автомобили за €23 милиарда
Renault, Nissan и Mitsubishi ще създават дружно електрически автомобили за €23 милиарда

Алиансът желае да продаде 35 чисто нови модела електрически автомобила до 2030-а година и за задачата ще утрои вложенията си

Алиансът Renault-Nissan е основан през 1999 година, а Mitsubishi се причислява през 2016 година. Заедно трите компании създават над 10% от всички коли в света. Между сътрудниците понякога възникваше напрежение, което се ускори след ареста на някогашния началник на алианса Карлос Гон, напомня finmarket.ru.

Освен това Nissan изрази угриженост по отношение на увеличението на каузи на френското държавно управление в Renault, посредством което управляващите биха могли да повлияят на решенията в японската компания.

Акциите на Nissan нарастнаха с 2,7% по време на търговията в Токио във вторник.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР