„Японска кухня“ – първата асоциация на повечето българи е суши.

...
„Японска кухня“ – първата асоциация на повечето българи е суши.
Коментари Харесай

Къде можете да хапнете най-вкусното суши?

„ Японска кухня “ – първата асоциация на множеството българи е суши. Но това надалеч не е всичко, което въплъщава в себе си тази извънредно вкусна и здравословна композиция от ястия, която в последните години се трансформира във все по-любима и у нас.

Японската кухня е изключително забавна и притегля доста фенове във всички точки на планетата. Естествена и хармонична, тя се счита за най здравословна на света, защото е нискокалорична, богата на белтъчини и желязо, без холестерол и разнообразни типове нездравословни мазнини.

В японската кухня е доста значимо правилото за сезоните, което съставлява асортимент на питателните съставки по този начин, че те да показват настоящия сезон на годината. В съпоставяне с други кухни съвсем е лишена от подправки, учредена е на ориз, соеви артикули (мисо, тофу), риби, морски блага, водорасли и зеленчуци.

Без подозрение обаче, като усет най-познато за множеството българи е сушито, като неговата история датира от преди към 1300 години. Задължително за това ядене, състоящо се от парче риба сложено върху топче ориз, е да бъде поднесено с малко японски хрян - wasabi.

В новото видео на видеопоредицата URBAN LIFE , водещият Алекс Петренко ни показва неговия ТОП 3 на най-хубави места в София, където можете да похапнете обичайната и извънредно вкусна японска кухня. Кои са те и какво оферират – вижте във видеото!

И не на последно място – ARIGATO за вкусната храна, Япония!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР