В предаването ,,На кафе“ по NOVA повдигнаха една много интересна

...
В предаването ,,На кафе“ по NOVA повдигнаха една много интересна
Коментари Харесай

Много хора са в такава, но не го подозират: Какво е толиаморната връзка?

В предаването,,На кафе “ по NOVA повдигнаха една доста забавна тематика, обвързвана с връзките, а точно тази за един нов термин. Той е обвързван с тип връзка, наречена толиамория.

Някои двойки са избрали полиамория - форма на съгласувана немоногамия, която включва съществуването на повече от един сътрудник. Толиаморията обаче в действителност доста по-често срещан, само че по-малко обсъждан тип връзка.
 Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви  Според психолог: 8-те токсични изречения, които вредят на връзката ви
Специалистът по връзки и водещ на подкаст Дан Савидж изяснява, че доста постоянно влюбеният човек е подготвен да си затвори очите за някои дейности от страна на колегата си. Вместо това се концентрира върху всички способи, по които му показва своята отдаденост и демонстрира любовта си, с цел да направи изневярата „ търпима “.

„ Тези хора не са простаци, те знаят какво се случва и от дълго време са се примирили с събитията “ , споделя Савидж в епизод на своя подкаст.
 Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни  Четирите стила обвързаност и въздействието им върху връзките ни
Докато полиаморията се разисква и приема от двете страни, толиаморията не е по този начин. Това е метод за поддържане на връзката, само че не се утвърждава немоногамното държание. Мари Туен, експерт по връзки, създател и откривател, сподели неотдавна пред HuffPost, че подобен тип връзка евентуално е „ постоянно срещана “.

Туен уточни като образец двойки на високо равнище като някогашния президент Бил Клинтън и Хилъри Клинтън. Единият има извънбрачни връзки и макар че и двамата знаят, не си го признават един пред различен.
 9 елементарни истини за връзките сред хората  9 елементарни истини за връзките сред хората  9 елементарни истини за връзките сред хората  9 елементарни истини за връзките сред хората
Много хора не имат вяра, че моногамията е реалистична или допустима и одобряват, че изневярата е обикновено нещо , само че тя би трябвало да бъде дискретна, с цел да не схваща обществото.

„ В обществата, където равенството сред половете е по-слабо развито, са склонни да имат двойни стандарти, когато става въпрос за тези упования: от дамите се чака да толерират изневерите на съпрузите си, като в същото време те самите остават моногамни “, споделя Туен.
 5 рискови навика, които да не допускаш в връзките с колегата  5 рискови навика, които да не допускаш в връзките с колегата  5 рискови навика, които да не допускаш в връзките с колегата  5 рискови навика, които да не допускаш в връзките с колегата
Вижте видеото по тематиката и мненията на панелистите от,,На кафе “ по NOVA нагоре във видеото!

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР