Японска компания най-накрая създаде футуристичната машина, която мнозина чакаха. Не,

...
Японска компания най-накрая създаде футуристичната машина, която мнозина чакаха. Не,
Коментари Харесай

Инженери създадоха робот като от „Трансформърс“

Японска компания най-сетне сътвори футуристичната машина, която мнозина чакаха. Не, не става дума за уарп мотор (който може да доближава скорост по-голяма от тази на светлината) или за метод за енергийно дейно преобразяване на морска вода в питейна, или пък за някаква друга тривиалност…

Tsubame Industries приема пет предварителни поръчки за своя нов робот „ Archax “ на рационалната цена от 400 млн. йени (2,6 млн. долара). За разлика от трансформърите от филмите, „ Archax “ се нуждае от човешки водач, който да го ръководи от вътрешната страна, сходно на Волтрон. Пилотът ръководи 3,5-тонния робот благодарение на два джойстика, два педала и сензорен панел, като в същото време следи външния свят посредством голям брой камери и екрани.

Екипът споделя, че при основаването на 4,5-метровия робот/автомобил са били стимулирани точно от „ превръщането на света на научната фантастика в научна действителност “.

Не е рационално обаче да чакаме скоро да машината да прояви атлетичност, почтена за борба с Десептиконите. Роботът – с колела в края на крайниците си – не може да върви и има оптималната скорост от 10 километра в час, което е малко повече от скоростта на вървене. Не че ще ни пука изключително, до момента в който го караме.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР