Японска компания и Киотският университет съвместно разработват първите в света

...
Японска компания и Киотският университет съвместно разработват първите в света
Коментари Харесай

Япония разработва сателити от дърво за намаляване на космическите отпадъци

Японска компания и Киотският университет взаимно създават първите в света спътници от дърво до 2023 година , осведоми Би Би Си.

От компанията за дърводобив Sumitomo Forestry оповестиха, че са почнали изследването на растежа на дървото и потреблението на дървен материал в космоса.

Партньорството ще стартира с изпробване с разнообразни типове дърво при рискови условия на Земята.

Космическите боклуци се трансформират във все по-голям проблем поради изпращането на от ден на ден спътници към Земята.

Дървените спътници ще изгарят без освобождение на нездравословни субстанции в атмосферата или ще спестят падащи парчета на Земята.

Ние сме доста разтревожени от обстоятелството, че всички спътници, които наново навлизат в атмосферата на Земята изгарят и основават дребни частици алуминий, които остават в горната част на атмосферата доста години, разяснява професор и астронавт Такао Дои от Киотския университет.

По думите му в последна сметка това ще засегне околната среда на Земята.

Следващата фаза ще бъде създаване на инженерен модел на спътника, а по-късно ние ще произведем летящ модел, добави той.

Като астронавт Дои посети Международната галактическа станция през март 2008 година По време на задачата си той се трансформира в първия човек, хвърлил бумеранг в космоса, който е бил особено планиран за потребление в микрогравитация.

Фирмата Sumitomo Forestry, която е част от Sumitomo Group, учредена преди повече от 400 година, заяви, че ще работи върху основаването на дървени материали , които ще бъдат извънредно устойчиви при разнообразни температурни промени и слънчева светлина.

Има близо 6000 спътника към Земята, съгласно Световния стопански конгрес. Около 60% от тях не работят (космически отпадък).

Изследователската компания Euroconsult е пресметнала, че 990 спътника ще бъдат изстрелвани всяка година това десетилетие , което значи, че до 2028 година в орбитата на Земята може да има 15 000 спътника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР