Японката Кейн Танака, известна като най-възрастният жител в света, е

...
Японката Кейн Танака, известна като най-възрастният жител в света, е
Коментари Харесай

Почина най-възрастният човек на планетата - Кейн Танака

Японката Кейн Танака, известна като най-възрастният гражданин в света, е умряла на 119-годишна възраст, предава Wall Street Journal.

Тя е родена на 2 януари 1903 година вън Фукуока в Япония и се омъжва на 19 години. От брака си има 4 деца, само че осиновява и пето.

От " Гинес " показаха госпожа Танака за най-възрастния жив човек в света през март 2019 година и тя държеше купата повече от три години.

От старческия дом, където е настанена, настояват, че до неотдавна била в положително здраве, обичала настолни игри, решавала задания по математика, хапвала шоколад и пиела газирани питиета.

Диетата й не е от най-здравословните. Тя обичала ориз, риба, чорба, пиела доста вода. Но обичала сладкиши и пиела по три кафета дневно.

Мотото й е било: „ Не се отхвърляй и не казвай, че няма смисъл. Живей с цялото си сърце.”



Най-възрастният човек в международната история, чиито години са доказани от тествани записи, е Жана Луиз Калман от Франция, която умря през 1997 година на 122-годишна възраст.

Според Gerontology Research Group, най-възрастният човек в света в този момент е 118-годишната Лусил Рандън, френска монахиня, която е родена на 11 февруари 1904 година

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР