Япония забранява от 5 април износа за Русия на луксозни

...
Япония забранява от 5 април износа за Русия на луксозни
Коментари Харесай

Япония забранява износа на луксозни стоки за Русия

Япония не разрешава от 5 април износа за Русия на първокласни артикули, в това число коли премиум клас и скъпоценни камъни. Това заяви министърът на стопанската система, търговията и  промишлеността Коичи Хагиуда, представен от Киодо. 

Решението цели да окаже напън върху олигарсите, които поддържат финансово съветския президент Владимир Путин и е сходно на ограниченията, подхванати от Съединени американски щати и Европейски Съюз. 

" Ще работим дружно с интернационалната общественост, в това число Г-7, с цел да въведем тежки наказания ", сподели Хагиуда. 

Автомобилите имат голям дял в японския експорт за Русия, който съгласно държавни данни през 2020 година се е равнявал на общо 627,8 милиарда йени (5 милиарда долара), предава Българска телеграфна агенция. 

Япония наложи сходна възбрана за износа на първокласни артикули за Северна Корея през 2006 година, откакто Пхенян разгласи, че е провел нуклеарен опит. В следствие Токио изцяло забрани вноса от и износа за автократичната страна. 

В листата на 20-тината артикули, чиито експорт за Русия се не разрешава, са алкохоли артикули, тютюневи произведения, парфюмерия, козметика, кожени произведения, облекла, обувки, шапки, килими, ювелирни произведения, стъклени съдове, съоръжение за гмуркане, леки коли и мотоциклети, часовници (модели, при които са употребявани скъпоценни камъни), предмети на изобразителното изкуство, антики. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР