Япония за втори път днес свиква своя Съвет за национална

...
Япония за втори път днес свиква своя Съвет за национална
Коментари Харесай

Япония свиква за втори път днес своя Съвет за национална сигурност

Япония за повторно през днешния ден привиква своя Съвет за национална сигурност, заяви пресслужбата на държавното управление, представена от ТАСС.

Освен премиера Шиндзо Абе в съвещанието ще вземат участие министрите на външните работи и на защитата, както и шефове на организациите, виновни за сигурността на страната.

След първото събиране на японския Съвет за национална сигурност, състояло се незабавно след новината за земен трус на територията на Северна Корея, външният министър Таро Коно разгласи, че КНДР е провела шестия си нуклеарен опит. Той осъди дейностите на комунистическата страна и добави, че по дипломатически канали й е предяви митинг.

По-късно режимът в Пхенян удостовери, че е направил термоядрен гърмеж ката част от създаването на атомна бомба, която да бъде пренасяна от междуконтинентална балистична ракета. Южна Корея допусна, че мощността на днешния гърмеж е до 100 килотона тротилов еквивалент.

Секретарят на японския съвет за сигурност Сетаро Яти е разговарял през днешния ден по телефона с Хърбърт Макмастър, консултант на американския президент по националната сигурност, заяви организация Киодо, представена от ТАСС. Двамата са разискали обстановката след следващия нуклеарен опит на КНДР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР