Япония ще започне този месец, за пръв път от над

...
Япония ще започне този месец, за пръв път от над
Коментари Харесай

Япония започва отново да посреща чуждестранни туристи

Япония ще стартира този месец, за пръв път от над две години, още веднъж да посреща задгранични туристи от четири страни – Съединени американски щати, Австралия, Тайланд и Сингапур, под формата на строго регламентиран опит.

Това заяви през днешния ден държавното управление, съобщи Франс прес.

Туристите ще посетят архипелага в границите на проведени екскурзии – ще бъдат придружавани от публични гидове и ще пътуват по авансово уговорени направления. Всеки ще би трябвало да е имунизиран с три дози препарат против КОВИД-19 и да има частна здравна застраховка, заяви Японската организация по туризма.

В началото на пандемията Япония затвори вратите си за туристи от чужбина и едвам напоследък стартира да подвига граничните бариери.

Премиерът Фумио Кишида има предпочитание да отвори още повече страната, само че би трябвало да се преценява с публичните настройки в Япония, където множеството хора към момента имат запаси по въпроса.

От март насам страната още веднъж позволява да вземем за пример пасажери, идващи за бизнес, студенти и гастарбайтери, само че при лимитирани квоти – сега 10 000 души на ден. Според локални медии от юни таванът ще бъде вдигнат двойно.

Досега Япония не допускаше да влизат задгранични туристи, до момента в който други страни, също наложили строги ограничавания (Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Сингапур), през последните месеци се отвориха още веднъж.

Преди пандемията Япония от ден на ден разчиташе на туризма, с цел да поддържа стопанската система си. През 2019 година страната посрещна 31,9 милиона посетители от чужбина – нов връх, и се надяваше на 40 милиона през 2020 година Пандемията осуети тези проекти.

ТЕМА преди 3 часа 643 преди 22 часа 1107 преди 22 часа 352
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР