Япония ще бъде затруднена незабавно да прекрати вноса на руски

...
Япония ще бъде затруднена незабавно да прекрати вноса на руски
Коментари Харесай

Япония не може незабавно да се присъедини към ембаргото на руски петрол

Япония ще бъде затруднена неотложно да приключи вноса на съветски нефт поради нашествието в Украйна. Това съобщи министърът на стопанската система, търговията и промишлеността Коичи Хагиуда, представен от " Ройтерс ".

Той направи изказването си по време на посещаване във Вашингтон, откакто през вчерашния ден Еропейската комисия предложи най-строгия пакет от санкции досега против Москва, в това число ембарго върху суровия нефт.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще разиска по-нататъшни наказания против Русия с други водачи от развитите стопански системи от групата на страните от Г-7 тази седмица, като това може да докара до напън върху Япония, която има опасения от въздействието на петролното ембарго.

Като се има поради, че Япония е с лимитирани запаси, ще се сблъскаме с известна компликация да влезем в крайник неотложно с други страни, предизвести Хагиуда.

По време на среща с министъра на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо двамата се споразумяха за главните правила за съдействие в региона на полупроводниците, целящи нашарване на потенциала за произвеждане на чипове, повишение на прозрачността, незабавна реакция при дефицит и научноизследователска и развойна активност.

" Тъй като светът се дестабилизира след войната в Украйна, координацията със съидейници става все по-важна. Днешните диалози послужиха като огромна стъпка за напредъка на връзките Япония-САЩ ", съобщи японският министър.

На обособена среща с министъра на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм Хагиуда изиска от Съединените щати да усилят производството на полутечен естествен газ (ВПГ), с цел да оказват помощ на Япония да понижи енергийната си взаимозависимост от Русия.

Вносът на нефт от Русия съставлява 4% от общия импорт на нефт в Япония за последната фискална година до март. Природният газ от Москва съставлява 9% от вноса на Токио, а вносът на въглища от Русия е 11%.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР