Япония обяви санкции срещу девет души и компания заради предполагаемите

...
Япония обяви санкции срещу девет души и компания заради предполагаемите
Коментари Харесай

Япония санкционира физически лица и компания заради връзки с Хамас

Япония разгласи наказания против девет души и компания поради хипотетичните им връзки с палестинската въоръжена формация Хамас.

Външното министерство на Япония съобщи във вторник, че ограниченията ще замразят активи, принадлежащи на лица и компания, които са помогнали за финансирането на Хамас, който ръководи линията Газа.

Продължете да четете лист от 4 детайла. Ливан се опасява от районна война, защото борбата сред Хизбула и Израел се ускорява спор

Северозападна Сирия е очевидец на най-интензивната военна ескалация от три години завършек на списъка

Санкциите следват оповестяването на сходни ограничения от Съединените щати по-рано този месец.

Токио се опита да върви по тънката граница на войната Израел-Хамас, до момента в който се пробва да балансира връзките със Съединени американски щати, най-близкия си съдружник, и връзките с сътрудниците, доставящи сила в Близкия изток.

Японският министър председател Кишида Фумио осъди офанзивите на Хамас против Израел от 7 октомври и прикани за незабавното освобождение на пленниците на групировката, като в същото време изрази угриженост по отношение на гибелта на цивилни в Газа и влошаващата се филантропична обстановка в анклава.

Изненадващата офанзива на Хамас умъртви минимум 1405 души, най-вече цивилни, съгласно израелски публични лица. Бомбардирането на Газа от Израел е умъртвило минимум 8306 палестинци, в това число повече от 3400 деца, съгласно публични лица в Газа.

Миналата седмица японски публични лица приканиха Израел да спре офанзивата си против Газа, с цел да разреши филантропична помощ в обсадения анклав.

Токио обаче в петък се въздържа при гласоподаване на резолюция на Организация на обединените нации, призоваваща за неотложно филантропично помирение.

Японското външно министерство Камикава Йоко сподели, че нейната страна се е въздържала частично заради неуспеха на резолюцията да осъди категорично Хамас, повтаряйки позицията на редица страни, в това число Австралия и Индия.

Необвързващата резолюция, препоръчана от Йордания, беше призната с голямо болшинство със 120 гласа „ за “.

Съединени американски щати и Израел бяха измежду 14 страни, които гласоподаваха срещу резолюцията.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР