Япония иска връщане на островите, завладени от Русия през Втората

...
Япония иска връщане на островите, завладени от Русия през Втората
Коментари Харесай

Токио: Искаме връщане на островите преди да подписваме какъвто и да е мирен договор с Русия

Япония желае връщане на островите, завладени от Русия през Втората международна война, преди да подпише кротичък контракт, сподели през днешния ден представител на японското държавно управление, откакто съветският президент Владимир Путин предложи Япония да се съгласи категоричен кротичък контракт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Путин направи предлагането на японския министър председател Шиндзо Абе на пленарно съвещание на Източния стопански конгрес в далекоизточния съветски град Владивосток. Малко по-късно съветският държавен глава увери, че не е правил предлагането на смешка.

Оспорваните тихоокеански острови (Итуруп, Кунашир, Шикотан и групата Хабомаи) са известни в Русия като Курили, а в Япония - като Северни територии.

Говорителят на кабинета в Токио съобщи на постоянен брифинг: " Нашата позиция, че казусът със Северните територии би трябвало да бъде решен преди какъвто и да било кротичък контракт, остава непроменена ".

Кремъл през днешния ден съобщи, че президентът Путин още не е получил отговор от премиера Абе на предлагането за сключване на кротичък контракт до края на годината и че не е изпращано авансово на Токио предложение за кротичък контракт, каквото направи президентът Путин, съобщи ТАСС.

По-късно през днешния ден Путин и Абе ще участват на интернационален шампионат по джудо за младежи и девойки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР