Япония и Великобритания се подготвят да подпишат на 23 октомври

...
Япония и Великобритания се подготвят да подпишат на 23 октомври
Коментари Харесай

Япония и Великобритания на прага на търговско споразумение

Япония и Англия се приготвят да подпишат на 23 октомври двустранно съглашение, уреждащо комерсиалните им връзки след Брекзит, като задачата е договорът да влезе в действие при започване на 2021 година, заяви източник от японското държавно управление, представен от организация Киодо и Българска телеграфна агенция. 

След формалното събитие по подписването на главното съглашение, реализирано през септември, японското държавно управление ще желае ратификация на документа на изключително парламентарно съвещание на 26 октомври, посочи източникът. 

Споразумението се учредена значително на контракта за свободна търговия сред Япония и Европейски Съюз, който влезе в действие предходната година и включва Англия до края на годината, когато завършва преходният интервал за излизането й от Европейски Съюз. 

Новото съглашение ще сведе английските мита за японски коли последователно до нула през 2026 година, както планува и съглашението за свободна търговия сред Япония и Европейски Съюз, а неотложно се анулират митата за вагони и авточасти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР