Япония и САЩ провеждат съвместни военни учения, в които участва

...
Япония и САЩ провеждат съвместни военни учения, в които участва
Коментари Харесай

Япония започна съвместно военно учение със САЩ

Япония и Съединени американски щати организират взаимни военни учения , в които взе участие американският самолетоносач " Роналд Рейгън “ на фона на продължаващите севернокорейски ракетни изпитвания, заяви японското министерство на защитата, представено от Ройтерс.

За последните 12 дни Пхенян изстреля общо шест балистични ракети. Във вторник две севернокорейски ракети паднаха в рамките на японската извънредна икономическа зона в Тихия океан, а в четвъртък над острова мина и ракета със междинен обхват.

Днес Пхенян изстреля още една балистична ракета в източна посока, заяви генералният щаб на Южна Корея. Източници от японското министерство на защитата споделиха, че ракетите евентуално са били две.

" Предвид все по-тежката обстановка към сигурността на Япония, в това число многократните изстрелвания на балистични ракети от Северна Корея, японските сили за самозащита и американските въоръжени сили организират взаимни военни учения “, се споделя в изказване на военното ведомство в Токио. От известието излиза наяве, че маневрите, в които взе участие и японски военен транспортен съд, са почнали на първи октомври, само че не се показва по кое време ще приключат.

Тази седмица Съединени американски щати организираха взаимни военни учения и с Южна Корея. Те станаха мотив министерството на защитата на Северна Корея да съобщи, че " следи от близко развиването на актуалната обстановка, която прави оценка като доста обезпокоителна “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР