Япония е разположила реактивни изтребители и военни кораби през последните

...
Япония е разположила реактивни изтребители и военни кораби през последните
Коментари Харесай

Япония изпрати изтребители да следят китайски самолетоносач

Япония е разположила реактивни изтребители и военни кораби през последните две седмици, които да наблюдават китайския самолетоносач " Ляонин " и пет военни кораба, които са направили военноморски маневри и летателни интервенции в Тихия океан, оповестява " Ройтерс ".

Япония е следила интервенциите, до момента в който китайската военноморска група, включваща ракетни разрушители, е прекосявала сред основния остров Окинава и остров Миякоджима в западния Тихи океан от Източнокитайско море на 16 декември, излиза наяве от прессъобщение на японското министерство на защитата.

Преди да се върне по същия метод през вчерашния ден, от борда на китайския самолетоносач са били осъществени над 300 излитания и кацания на самолети и хеликоптери с закрепени крила, прецизират от ведомството. Не се оповестява за никакви нахлувания в японските териториални води или небе.
 Държейки щита, Япония протяга ръка и към меча
Държейки щита, Япония протяга ръка и към меча

Мартин Табаков за стратегическата алтернатива за Япония, чието благополучие зависи най-много от Китай, само че силата на армията й - на първо място от Съединени американски щати

Китай е провеждал и преди сходни интервенции, в това число една през май. Последните широкомащабни военни учения наоколо до японските острови идват, откакто Токио разгласи, че през идващите пет години в опит да възпре Пекин да употребява армията си за налагане на своите териториални искания в района, в това число против прилежащ Тайван.

Япония също заяви, че е засякла полети на китайски дрон WZ-7 покрай Миякоджима през вчерашния ден и през днешния ден, като за първи път е забелязала безпилотния аероплан на огромна надморска височина в региона.
 И Китай се разтревожи от рекордния бюджет за защита на Япония
И Китай се разтревожи от рекордния бюджет за защита на Япония

Според Пекин е под въпрос задължението на Токио към отбранителна тактика и спокойно развиване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР