Япония е една от най-привлекателните и най-загадъчни страни в целия

...
Япония е една от най-привлекателните и най-загадъчни страни в целия
Коментари Харесай

5 книги, които ще ви потопят в културата на Япония


Япония е една от най-привлекателните и най-загадъчни страни в целия свят. С антична, постоянно неразбираема за западното мислене просвета, тя е ентусиазъм за доста писатели от целия свят и още повече откриватели. Неведнъж сме се възхищавали на красивите, нетрадиционни за Запада къщи, от които като че ли струи божествено успокоение, а звука от рухването на водата в дребното шадраванче в двора и чаената гала са повече от запленителни. Вдъхновени от Япония, ви споделяме 5 книги, които ще ви пренесат в страната на изгряващото слънце и ще ви оказват помощ да опознаете тази антична просвета.

“Огледалото ” от Клео Протохристова

Изследването, показано в тази книга, поема четири съществени уговорката. Първият е да се наблюдава историческият живот на визията за огледалото; вторият - систематизирането и до-осмислянето на методите, по които огледалото участва в литературата, както и - въпреки и спорадично - в други естетически практики. Третата задача е да бъдат оценени функционалностите на огледалото като метадискурсивна метафора и да се потърсят следствията от тази му реализация; и четвъртата - въз основата на редовно изследване върху огледалността в японската просвета да бъде тествана хипотезата, че в комплекса на многопосочните си конкретизации огледалото може да бъде употребявано като база за огромни културносъпоставителни планове, освен това с несравнимо по-добра успеваемост, в сравнение с който и да е различен съставен елемент на човешкия опит.

Клео Протохристова е създател на книгите " Несъвършени фрази " (1990), " Благозвучието на дисонанса. " Опити върху междутекстовостта " (1991, второ издание 1996), " През огледалото в загадката " (1996), " Западноевропейска литература. Съпоставителни наблюдения, тезиси, хрумвания " (2000, второ допълнено издание 2003).



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР