Японецът Рьою Кобаяши спечели състезанието по ски скок в полския

...
Японецът Рьою Кобаяши спечели състезанието по ски скок в полския
Коментари Харесай

Владимир Зографски бе дисквалифициран, победител в състезанието по ски скок във Висла е Рьою Кобаяши

Японецът Рьою Кобаяши завоюва надпреварата по ски скок в полския град Висла.

На шанцата " Адам Малиш " носителят на " Златния орел ", връчван на спечелилия във веригата " Четирите шанци ", направи скокове от 131 и 139,5 метра, които му донесоха общо 269,4 точки.

Кобаяши беше едвам пети след първите опити, само че при вторите бе над всички на шанцата и съумя да се изстреля към първата си победа в съревнование през този сезон.

На второ място с 264,3 точки остана Щефан Крафт. Австриецът поведе след 132 метра в първия опит, само че във втория, с който затвори надпреварата, реализира единствено 129,5 метра и това го лиши от триумфа.

Място на почетната стълбичка откри и германецът Андреас Велингер, който завърши с 262,4 точки след достижения от 131 и 128,5 метра.

Словенците Ловро Кос и Петър Превц останаха четвърти и пети, а шести приключи австриецът Ян Хьорл. От домакините от Полша на първо време се класира Пьотр Жила, който е 14-и.



Българинът Владимир Зографски не съумя да вземе присъединяване във вторите скокове, защото бе дисквалифициран поради нерегламентиран гащеризон. Съдиите в днешния ден бяха извънредно прецизни в днешния ден в това отношение и общо петима скачачи бяха отстранени, измежду тях и словенската звезда Тими Зайц.

В класирането за Световната купа първи с 989 точки е Щефан Крафт. Андреас Велингер е втори със 757 точки, а Рьою Кобаяши е трети с 691 точки. Зографски е на 30-о място с 54 точки.

Следващият старт от Световната купа още веднъж е в Полша. В сряда в Шчирк е надпреварата на дребната шанца, а ден по-рано е квалификацията.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР