Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на

...
Януарският сняг и лошото време са виновни за инцидент на
Коментари Харесай

Помните ли Наско, който бе обезобразен от паднал бетон на "Хемус"? Няма да повярвате накрая кой излезе виновен!

Януарският сняг и неприятното време са отговорни за случай на автомагистрала „ Хемус”, а не институциите, които поддържат оборудването. Това е заключението на прокуратурата две години откакто парче бетон падна върху кола в придвижване и едвам не умъртви човек в нея, оповестява bTV.

След 26 януари 2016 година животът на Наско Златинов не е същият – нито лицето му. Бетонното парче от моста при село Яна пада, пробива предното стъкло на колата и се врязва в лицето му. Чупи челюстта и зъбите му, интервенциите не престават и през днешния ден - в Съединени американски щати, където живее.

Според прокуратурата отговорни няма. Наско завежда иск към Пътната организация, с цел да покрие лекуването си. Претендира за 4000 лв., има и документи. Същото прави и притежателят на колата – желае 109 лв. за предното стъкло.

От АПИ признават и изплащат вредите нанесени върху автомобила. Не признават обаче имуществените вреди на потърпевшия, а повода е в детайла.

„ Към предствената от него молба в Агенцията са приложени редица документи, част от които са и две фактури, за които обаче в реалност няма приложени платежни нареждания, т.е. не са налице доказателства, че от потърпевшото лице са осъществени въпросните плащания”, съобщи Благородна Йорданова, шеф отдел „ Обществени поръчки и правно обслужване” към АПИ.

Имаме двоен аршин – в единия случай споделяме: Да, ние сме задължени да платим, в другия споделят: Не, няма да платим, тъй като се касае за човек. Плащаме ламарините, само че не плащаме на човека”, означи юристът на Наско Златинов – Георги Вълков. Наско и юристите му ще водят и дело за неимуществените вреди за 100 хиляди лв..

Междувременно Софийската градска прокуратура приключва следствието със умозаключение, че става дума за „ инцидентно събитие”, обвързвано и с неприятно време.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР