Янис Антетокунбо вкара 41 точки за победата на Гърция с

...
Янис Антетокунбо вкара 41 точки за победата на Гърция с
Коментари Харесай

Янис Антетокунбо с рекорд на Евробаскет за последните 20 години, Лука Дончич наниза 36 точки в коша на Германия

Янис Антетокунбо вкара 41 точки за успеха на Гърция с 99:79 над Украйна в пряк конфликт за първото място в група " С " на европейското състезание по баскетбол за мъже.

Крилото на Милуоки Бъкс осъществя при 13 от 18-те си изстрела от игра към коша на украинците, като по този метод записа най-високото тъкмо достижение на шампионати на Стария континент за последните 20 години. За последно повече точки вкара Дирк Новицки, който на Евробаскет 2001 осъществя 43 в един мач.

Успехът обезпечи на Гърция първото място в групата, като елините са с цялостен актив от четири победи досега. Украйна остава на втора позиция с баланс от 3 победи и загуба, откакто в късния мач от програмата в Милано Италия се наложи над Хърватия с 81:76.

Мачът мина през куп обрати, само че последният от тях бе в интерес на домакините, които затвориха срещата със серия от 21:12. Симоне Фонтекио и Николо Мели осъществя по 19 точки за " адзурите ", до момента в който за хърватите с 27 приключи Боян Богданович.

И двата тима обаче са сигурни за идната фаза, като не могат да бъдат изместени от намиращите се на пето и шесто място Естония и Англия.

В група " В " първата позиция в крайното класиране ще бъде решена в заключителния ден, откакто Словения надигра домакина Германия с 88:80.

Лука Дончич изигра свръхестествен мач за европейските първенци и приключи с 36 точки и 10 битки, а Горан Драгич подкрепя напъните му с още 18 точки.

За германците, които позволиха първо проваляне, Денис Шрьодер завърши с 19 точки.

Преди заключителните мачове през днешния ден Германия, Словения и Франция разделят първата позиция в потока с по 3 победи и загуба. Словения играе с Франция в един от най-очакваните дуели на шампионата, а Германия среща новобранеца Унгария, който е единственият отбор без победа в групата.

Интрига ще има е за четвъртото място, което също дава право за присъединяване в осминафиналите. За него ще спорят в директен конфликт Литва и Босна и Херцеговина. Литовците си дадоха късмет за класиране след победа с 87:64 над унгарците, а преди този момент Франция им " удари едно рамо " след триумф с 81:68 над Босна и Херцеговина, за който Гершон Ябуселе вкара 15 точки.

В група " D " Сърбия записа четвърта поредна победа след 89:78 над Израел. Двукратният притежател на наградата за " Най-полезен състезател " в НБА Никола Йокич бе над всички в мача с 29 точки, 11 битки и 9 асистенции.

Място на осминафиналите си обезпечи и отборът на Финландия, който се наложи с 98:88 над Чехия. 34 точки за триумфа на скандинавския отбор в Прага вкара Лаури Марканен, а още 23 добави Сасу Салин. За чехите Войтех Хрубан се отличи с 22.

В последния си мач от групите в четвъртък чехите ще се нуждаят от наложителна победа над Израел, с цел да продължат към идната фаза. Сигурен за осминафиналите е отборът на Полша, който победи Нидерландия със 75:69. При победа над Сърбия в последния си мач поляците ще завоюват групата.

 
 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР