Янис Антетокумпо отбеляза 35 точки и направи 10 асистенции при

...
Янис Антетокумпо отбеляза 35 точки и направи 10 асистенции при
Коментари Харесай

Янис Антетокумпо изригна с 35 точки, а Милуоки Бъкс съкруши Ню Йорк Никс и е на полуфинал в турнира за Купата на НБА

Янис Антетокумпо означи 35 точки и направи 10 асистенции при успеха на Милуоки Бъкс със 146:122 над гостуващия Ню Йорк Никс в среща от четвъртфиналите на първия в историята шампионат за Купата на Националната баскетболна асоциация.

Гръцкото крило на " елените " осъществя при 15 от всичките си 22 стрелби от игра, като вкара 13 точки в третата четвърт, в която домакините се откъснаха с 16 точки задатък и предрешиха изхода на мача.

Още 28 точки за спечелилите добави Деймиън Лилард, а Малик Бийзли остана с 18, като всичките му точки пристигнаха след стрелби от тройката.

В полуфиналите, които ще се играят в Лас Вегас, Милуоки ще срещне отбора на Индиана Пейсърс, който във вторник рано сутринта отстрани Бостън Селтикс след 122:112.

За отбора на Ню Йорк доста мощен мач направи Джулиъс Рандъл, който записа 42 точки. Джейлън Брънсън прибави още 24 точки, с 23 завърши Ар Джей Барет, само че нито един от останалите баскетболисти в отбора на гостите не записа повече от 11 точки.

От Западната конференция място на полуфиналите си обезпечи отборът на Лос Анджелис Лейкърс, който се наложи със 106:103 над гостуващия Финикс Сънс.

За разлика от мача в Милуоки, в Лос Анджелис феновете на баскетбола видяха конспирация до самия край, а едно дискусионно съдийско решение избави " езерняците " в сериозен миг.

При резултат 105:103 и оставащи броени секунди до края гардът на Лейкърс Остин Рийвс изпусна топката от притежание и тя попадна у състезател на гостите. В този миг съотборникът на Рийвс ЛеБрон Джеймс изиска таймаут и съдиите му го позволиха, като по този начин топката остана в владеене на " езерняците ". Решението докара до бурни митинги от страна на щаба на Финикс, само че съдиите не почетоха претенциите на гостите.

Над всички за Лейкърс бе неостаряващият ЛеБрон Джеймс. 38-годишното крило завърши с 31 точки, 11 асистенции и 8 битки на сметката си, а още 27 точки добави Антъни Дейвис. Остин Рийвс се включи от пейката с 20 точки за спечелилите, а негова тройка 15 секунди преди края даде преднина на Лейкърс от четири точки.

За Финикс Кевин Дюрант вкара 31 точки от едвам 17 стрелби. С по 21 точки приключиха Девин Букър и Грейсън Алън, само че нито един различен баскетболист на " слънцата " не вкара повече от 7 точки.

На полуфиналите във Вегас Лос Анджелис Лейкърс ще срещне състава на Ню Орлиънс Пеликанс.

И двата полуфинални мача ще се проведат в нощта на четвъртък против петък.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР