Яник Синер надви световния номер 1 Новак Джокович и остави

...
Яник Синер надви световния номер 1 Новак Джокович и остави
Коментари Харесай

Синер удари Джокович, полуфиналът между Италия и Сърбия ще се реши на двойки

Яник Синер надделя международния номер 1 Новак Джокович и остави живи очакванията на Италия за край в шампионата Купа Дейвис. Най-добрият тенисист на " Скуадрата " победи сърбина за повторно този месец, откакто го стори по-рано в груповата фаза във Финалите на АТП, с 6-2, 2-6, 7-5 за малко над два часа и половина игра.


Синер изигра страховит първи сет и след два пробива дръпна в резултата. Втората част бе огледална на първата, само че с противоположен знак - Джокера възвърне паритета с 6-2. Ключовият миг в третия съдбоносен сет пристигна при 5-5 и сервис на италианеца, когато Ноле имаше три точки за пробив, само че със страхотни сервиси Синер се измъкна, а по-късно проби съперника и затвори нещата на свое подаване в 12-ия гейм. За младия гений това бе втори триумф над Джокович единствено в границите на този месец, като той се реваншира за провалянето си от него във финала на осемте най-хубави в Торино.

Така Италия изравни на 1-1 победи, откакто по-рано денем Миомир Кецманович обърна Лоренцо Музети с 6-7 (7), 6-2, 6-1. Решителният конфликт на двойки стартира по-късно, а в него от италианска страна са Симоне Болели и Лоренцо Сонего, до момента в който от сръбска - Душан Лайович и Джокович.

Победителят ще се изправи в разногласието за трофея против Австралия - " озитата " през вчерашния ден се оправиха със съпротивата на изненадата на шампионата Финландия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР