Ямболската болница затвори родилното си отделение за три месеца заради

...
Ямболската болница затвори родилното си отделение за три месеца заради
Коментари Харесай

Защо ямболската болница остана без родилно отделение?

Ямболската болница затвори родилното си поделение за три месеца поради неналичието на неонатолози. Ражданията ще се пренасочват към Сливен. Това заяви пред Дарик шефът на болничното заведение в града доктор Панайот Диманов.

В международния ден на здравето той описа за казуса с дефицита на лекари и по какъв начин ще решат моментната обстановка в здравното заведение.

„ За нашето поделение по „ Неонатология “ се наложи краткотрайно да преустановим активността за към три месеца. Това стана, тъй като работиха три колежки, две от тях се разболяха, допълвахме дежурствата с други наши лекари от Ямбол и Сливен, само че опциите се изчерпаха. Доктор Пенка Димитрова излиза да чете за компетентност и след към 2 месеца, дай Боже, да се върне и още веднъж да стартираме работа. В този интервал търсим помощ от всички градове, само че няма искащи да дойдат да живеят и работят в Ямбол “, сподели доктор Диманов.

„ Освен това, като лекари, работещи в региона на неонатологията, в България все по-малко оставаме “, добави той и сподели, че аргументите за това са доста.

Около 400 деца се раждат годишно в отделението в Ямболската болница и доста значимо да го има. Но по думите на шефа има и различен проблем:

„ Младите сътрудници, които приключват медицина и стартират да специализират, не желаят да работят активност неонатология. Предимно желаят кардиология, физиотерапия, кожни заболявания. Това е огромен проблем, който след време ще се отрази и на други места “.

„ Иначе ние предлагаме почтено възнаграждение, отделението ни е реновирано, с нова инсталация, само че не желаят хората. Те са се приспособили там, където живеят “, уточни още доктор Панайот Диманов.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР