Ямбол за пореден път влезе в статистиката за Covid-19. В

...
Ямбол за пореден път влезе в статистиката за Covid-19. В
Коментари Харесай

13-годишно дете от Ямбол е с грип и Covid-19 едновременно

Ямбол за следващ път влезе в статистиката за Covid-19. В града е открит първият случай на по едно и също време болен от грип и Covid. Резултатът е регистриран при 13-годишно дете. Състоянието му е положително и не се постанова лекуване в болница. 

От  Националния институт за заразни и паразитни заболявания са отчели още осем позитивни проби за грип А. 

Каква е обстановката сега в Ямболска област и по какъв начин се оправя здравната система? Отговорите потърси Даниела Костова:

Двойният позитивен резултат за COVID-19 и грип А е регистриран при  13- годишно момче от Ямбол, разяснява шефът на РЗИ - Ямбол доктор Радостина Калчева. 

Състоянието и на другите деца диагностицирани с грип не е тревожно. 

Ако не бъдат направени проучвания, е сложна да се реши дали е грип или Covid, акцентира доктор Калчева. 

Втора седмица в Ямболска област са в действие по-строги ограничения, поради нараснала заболеваемост изключително измежду учениците. Предходната седмица единствено от 1 до 4 клас бяха в клас. Постигнати ли са предстоящите резултати? 

Проверките в района се правят непрестанно, само че ограниченията всеобщо не се съблюдават.  

Красноречив е образецът отпреди няколко вечери. При инспекция на чиновници в нощно заведение се оказва, че то работи след 23 часа, личният състав е без маски и документи.  

Заболеваемостта в Ямболска област продължава да пораства, само че към момента не са достигнати равнищата за влизане в зона 3. към днешна дата за региона се регистрират 1238 инфектирани на 100 хиляди души.  

Въпреки това свободни кревати има и в четирите лечебни заведения, в които има Covid отделения. Що се отнася до Ваксинирането сега всеобщо се слагат бустерни дози. През вчерашния ден са направени 180 имунизации, от които единствено 33 са били първа доза, демонстрира още статистиката.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Даниела Костова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР