Ямбол. В хода на специализирана полицейска операция служители на Главна

...
Ямбол. В хода на специализирана полицейска операция служители на Главна
Коментари Харесай

МВР: Гранични полицаи задържаха 7 нелегални мигранти в района на река Тунджа, пълноводието на реката наложило провеждането на спасителна операция

Ямбол. В хода на профилирана полицейска интервенция чиновници на Главна дирекция " Гранична полиция " заловиха 7 мигранти, пробвали да влязат незаконно в страната. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . В дейностите, извършени в зоната на отговорност на РДГП - Елхово, е взел участие и хеликоптер от Специализирания отряд за въздушно наблюдаване. Заловените са петима мъже и две дами, самоопределящи се като сирийци. Те пробвали да влязат на българска територия в региона на р. Тунджа, макар пълноводието. Това наложило провеждането на избавителна интервенция с екипи на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " от Ямбол. Задържани са още каналджията, иракски жител, който водел групата и двама българи, които я чакали на наша територия.
Случаят е докладван на Районната прокуратура в Елхово. Образувани са 3 досъдебни производства - по член 279 - на незаконните мигранти, по член 280 - на иракчанина и по член 281 - на българските жители.
Действията по следствието не престават.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР