Ямбол. В Градския парк в Ямбол, един от най-големите в

...
Ямбол. В Градския парк в Ямбол, един от най-големите в
Коментари Харесай

Екстремно състезание се проведе в Градския парк в Ямбол при откриването на новата пъмп-трак писта

Ямбол. В Градския парк в Ямбол, един от най-големите в България, беше открита първата пъмп-трак писта от този тип в страната. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . В слънчевия майски ден се събраха близо 50 деца от разнообразни градове на България, с цел да изпитат нейните качества и да покажат уменията си с тротинетка, скейтборд и велосипед. Децата се бяха събрали часове преди 11.00 и упражняваха на пистата.

На откриването участваха кметът на община Ямбол Валентин Ревански и неговите заместници Михаил Керемидчиев, Енчо Керязов и Васил Александров, общински съветници и доста жители, които се любуваха на топлото време и детските спортни страсти.
Кметът на община Ямбол Валентин Ревански откри пистата: „ Уважаеми състезатели, уважаеми посетители, благодаря ви за интереса към това събитие! Изключително щастлив съм, че младежите в нашия град ще имат още едно място за спорт навън, със свободен достъп. Искам да благодаря от сърце на управлението на „ Мебели Виденов “ за това, че още при първия диалог с тях се съгласиха да оказват помощ за реализирането на тази концепция. И това потвърждава още един път, че бизнесът и Община Ямбол могат да работят дружно в интерес на жителите на нашия град. Днес тази писта, която е единствена по рода си в България от този тип, е към този момент факт, напълно финансирана от „ Мебели Виденов “. Искам да помоля всички, които ще употребяват това оборудване, да го пазят, тъй като е направено с доста предпочитание и съм уверен, че ще донесе доста наслада и доста спортни страсти на децата от нашия град. Искам да пожелая триумф на всички състезатели! Спортувайте, прекарвайте повече време навън и се забавлявайте! “.

След приветствието на кмета стартира рисковото съревнование, проведено от Община Ямбол. То се организира в четири категории: „ Тротинетка “, „ Маунтин байк “, „ BMX “ и „ Скейтборд “.
Първи се показаха състезателите с тротинетки. С най-бърз резултат в тази категория беше четиринадесетгодишният Максим Димитров Бумбалов от ПМГ „ Атанас Радев “ с време 7:43 секунди.
Втората група беше на състезателите с маунтин байк. В тази категория имаше най-голяма конкуренция. Най-висока скорост разви седемнадесетгодишният Даниел Ангелов Желев, възпитаник от СУ „ Св. Климент Охридски “, който мина пистата за 6:60 секунди. Той беше и най-бързият играч от всички.
Петима се надпреварваха с BMX. Най-добрият в категорията, постигнал време 7:40 секунди, беше Деян Даниел Куртев. Той е на 11 години и учи в ОУ „ Алеко Константинов “ – Пловдив.
Сред скейтърите конкуренцията беше най-малка, само че страстта беше огромна. Радостин Енчев Керязов мина пистата най-бързо – 8:25 секунди. Той учи в ГСАГД „ Кольо Фичето “ – Ямбол.

Момчетата бяха наградени от изпълнителния шеф на „ Мебели Виденов “ Димо Николов.
За най-атрактивно прекосяване на пистата беше отличен дванадесетгодишният Валентин Владиславов Тодоров от ОУ „ П. Р. Славейков “, а за минимален участник – Ивайло Добромиров Иванов от ДГ „ Пламъче “. Той е едвам на петгодишна възраст, само че мина пистата със забележително умеене и самочувствие.

Организатори и състезатели се схванаха, че това е единствено първото от доста бъдещи надпревари. Децата останаха възхитени от спортното оборудване и дадоха обещание, че ще подобрят времето за прекосяване на пистата още на идващото съревнование. Екстремната конкуренция мина в приповдигнато въодушевление, без травми и повреди.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР