Ямбол. Ще се проведе конкурс за управител на ДКЦ-1“ –

...
Ямбол. Ще се проведе конкурс за управител на ДКЦ-1“ –
Коментари Харесай

Ще се проведе конкурс за управител на „ДКЦ-1“ – Ямбол, кандидатите трябва да имат завършена магистърска степен по икономика или медицина, с квалификация по „Здравен мениджмънт“

Ямбол. Ще се организира конкурс за шеф на „ ДКЦ-1 “ – Ямбол, претендентите би трябвало да имат приключена магистърска степен по стопанска система или медицина, с подготовка по „ Здравен мениджмънт “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .

На 23-то съвещание на Общински съвет – Ямбол, извършено на 22 април, общинските съветници одобриха предлагането на кмета Валентин Ревански и гласоподаваха да бъде открита процедура за осъществяване на конкурс за избор на шеф на „ Диагностично-консултативен център № 1 - Ямбол “ ЕООД и назначение на краткотрайно изпълняващ длъжността.

До присъединяване в състезанието ще бъдат позволени експерти, които дават отговор на следните условия:
- претендентите би трябвало да имат образователно-квалификационна степен „ магистър “ по стопанска система и ръководство и добит трудов стаж минимум пет години като икономисти;
-кандидатите, приключили компетентност „ Медицина “, е належащо да имат добита съществена компетентност, подготовка по „ Здравен мениджмънт “, добита просветителна и/или научна степен, компетентност или преминато образование за повишение на квалификацията по член 43 от Закона за висшето обучение в региона на здравния мениджмънт и минимум пет години стаж след придобиването ѝ;
- да не са осъждани на отнемане от независимост за умишлени закононарушения от общ темперамент, в случай че са реабилитирани;
- да не са лишавани по подобаващ ред от правото да заемат длъжността „ Управител на обществено дружество “;
- да показват стратегия за развиването и активността на лечебното заведение.

Изискванията са според член 4 алинея 1 и алинея 2 от Наредба № 9 от 26. 06. 2000 година за изискванията и реда за осъществяване на състезания за възлагане на ръководството на лечебни заведения.

За присъединяване в състезанието се подава заявление за допускане до присъединяване в състезанието, към което се ползват два обособени плика. Първият съдържа нужните документи, удостоверяващи сходството на претендентите с условията за присъединяване:
- автобиография-европейски формат;
- удостоверение за съдимост;
- дипломa за приключено висше обучение – икономическо или здравно, диплом /свидетелство за добита съществена компетентност - нотариално заверено копие;
- уверение или удостоверение за подготовка по здравен мениджмънт, според условията на Закона за висшето обучение, Наредба № 1 от 22.01.2015 година за придобиване на компетентност в системата на опазването на здравето и Наредба № 9 за изискванията и реда за осъществяване на състезания за възлагане на ръководството на лечебни заведения – копие;
- копие на трудова и/или осигурителна книжка;
- здравно уверение - общо здравословно състояние;
- копия от други документи, удостоверяващи осъществяването на условията за заемане на длъжността.

Вторият плик съдържа Програма за развиването и активността на лечебното заведение за тригодишен интервал /2021 година – 2024 г./.

Плик №1 и №2 се слагат в един общ запечатан плик, а заявките се завеждат в специфичен указател по реда на тяхното постъпване.

За всяко подадено заявление се издава уверение, в което се показват името на подателя, датата и часа на приемането му. Документите за присъединяване в състезанието би трябвало да бъдат заверени с подписа на претендента. Те ще се одобряват в Център за административно обслужване в постройката на Община Ямбол, ул. „ Г. С. Раковски “ № 7, от 14 май 2021 година, петък, до 28 май 2021 година, петък, всеки работен ден от 08.30 часа до 17.30 часа.

Подаването на заявката и приложенията към него се прави персонално от всеки претендент или посредством негов прокурист. Заявленията, които са подадени след приключване на периода, посочен в актуалното решение не се одобряват.

Темата на събеседване с участниците е „ Мястото и ролята на лечебното заведение в здравното обслужване на жителите на региона, поддържане на качествено здравно обслужване и цели за развиване на сдружението “. Информация по отношение на структурата, бюджета, числеността и щатното разписание на личния състав за лечебното заведение, според условията на член 2, алинея 3 от Наредба № 9, се получават в администрацията на „ ДКЦ № 1 – Ямбол “ ЕООД всеки работен ден до 28 май.

Кандидатите ще бъдат интервюирани от комисия, формирана от представители на Община Ямбол и на Регионалната здравна ревизия, трима общински съветници и правист. Комисията ще организира състезанието на два стадия. Първо ще бъде тествано сходството на показаните документи с авансово оповестените условия и ще изготви лист на позволените претенденти. Кандидатите се уведомяват за резултатите от инспекцията на посочената от тях в подаденото заявление за присъединяване, е-поща /имейл адрес/. Вторият стадий на състезанието включва събеседване и показване от претендентите на квалифицираната от тях Програмата за развиването и активността на лечебното заведение.

Комисията организира събеседване с всеки от претендентите по настрана, по реда на постъпване на заявките. Всеки член на комисията ще прави оценка независимо претендентите по посочените индикатори с оценка от едно до пет, като оптималната оценка е пет по петобалната система.

Окончателната оценка на всеки претендент се образува от сбора от оценките на всички членове на комисията се раздели на броя на членовете на комисията, взели присъединяване в оценяването. Комисията класира участниците в низходящ ред, преди всичко се класира претендентът, получил най-голям брой точки.В деня след състезанието комисията ще изготви протокол с класираните претенденти. За резултата от състезанието ще бъде известен Общински съвет–Ямбол, който на идващото си съвещание би трябвало да вземе решение за подписване на контракт за възлагане на ръководство от кмета с класирания преди всичко участник.

Конкурсът ще се организира в постройката на Община Ямбол, зала 100. На 31 май 2021 година от 09.30 часа ще бъде направена инспекция на сходството на показаните документи, а на 1 юни в същия начален час – 09.30 часа, ще стартира събеседване с претендентите и чуване на техните стратегии.

Сключеният контракт с доктор Венцислав Славов за шеф на „ Диагностично-консултативен център № 1 - Ямбол “ ще бъде удължен със период на заемане на длъжността до осъществяване на състезанието за избор на шеф на сдружението и вписването му в Търговския указател и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР