Ямбол. Община Ямбол бе отличена като победител в конкурса на

...
Ямбол. Община Ямбол бе отличена като победител в конкурса на
Коментари Харесай

Ямбол: Общината бе отличена с престижна награда в туризма

Ямбол. Община Ямбол бе отличена като победител в състезанието на Министерство на туризма за нови културно-исторически дестинации. Официалната гала по връчването на премиите по план „ Културно-туристически ЕДЕН дестинации в България “ бе през вчерашния ден в столицата. Тя бе открита със специфичното присъединяване на неповторимите за страната ни танцуващи коледари – традиция, съществуваща само в Ямбол. Това оповестиха от пресцентъра на Община Ямбол .
Кметът на Ямбол Георги Славов получи влиятелното отличие от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева. „ За Ямбол тази премия е изключителна чест и самопризнание за напъните ни за развиване туристическия капацитет на града. Ямбол има какво да покаже и с какво ново да предизвика “, показа кметът Георги Славов.
Оглавявайки определените за 2017 година дестинации, Ямбол към този момент е част от европейската ЕДЕН мрежа (European Destinations of Excellence - Отлични европейски дестинации). Общината получава професионално фото снимане, печатане на промоционални брошури, изявления в медии и специфичен документ.
Сред главните критерии, които Ямбол покри с максимален брой точки, с цел да бъде отличен като победител, са: качество, благосъстояние и автентичност на туристическата оферта въз основа на локалните културно-материални активи; досегаемост на дестинацията, инфраструктура и качество на туристическото предлагане; събития и атракции за поощряване на културния туризъм; прелест на дестинацията за туристите, основана на предлаганите в нея неповторими прекарвания.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР