Ямбол нанесе първо поражение на Рилски спортист през този сезон,

...
Ямбол нанесе първо поражение на Рилски спортист през този сезон,
Коментари Харесай

ОБЗОР: Рилски спортист се пропука в 19-ия кръг

Ямбол нанесе първо проваляне на Рилски състезател през този сезон, надигравайки го с 86:80 (15:19, 22:20, 19:24, 30:17) като хазаин в мач от 19-ия кръг на НБЛ. Победата шеста за отбора на Александър Алексиев, който има и 11 загуби. Отборът от Самоков пък е с баланс 17-1. 

Мачът стартира като дерби и до полувремето играчите на Людмил Хаджисотиров, които бяха безспорен любимец в срещата, съумяха да си обезпечат задатък от едвам 2 точки. След паузата Рилски състезател продължи тежката битка в зала “Диана ” и усили преднината си до 7 точки преди заключителната четвърт. В нея обаче домакините напълно преобладаваха на паркета и съумяха да поднесат сензацията в този кръг.

Трей Сампсън наниза 25 точки за Ямбол, Иван Лилов се разписа с 23 точки, а Декуан Морис вкара 15 точки. 

За Рилски състезател Чавдар Костов осъществя 22 точки, а Димажио Уигинс (12 борби) и Брендън Рандолг прибавиха по 18 точки. По същото време Балкан победи с 88:85 (32:23, 18:23, 19:18, 19:21) Черно море Тича като посетител в мач от 19-ия кръг на НБЛ. Успехът е 13-и за отбора от Ботевград, който има и 4 загуби в сметката си. Варненци са с баланс 5-12. 

Срещата в зала “Христо Борисов ” в морската столица стартира мощно за гостите, които след 10 минути игра към този момент имаха преднина от 9 точки пред противника си. “Моряците ” обаче съумяха да се върнат в играта във втората част и до почивката понижиха пасива си на 4 точки. След паузата двата тима бяха равностойни на паркета, като баскетболистите на Балкан съумяха да прибавят единствено точка към задатъка си преди заключителната четвърт. В нея пък до последните секунди не беше ясно кой ще напусне залата с победа, само че тройка на Павлин Иванов и панер на Николай Грозев в последните секунди избавиха гостите от загубата.

Павлин Иванов вкара 25 точки за Балкан, Мануел Суарес се разписа с дабъл-дабъл - 19 точки и 13 битки, а 15 наниза Николай Грозев. За Черно море Тач Ънру се разписа с 26 точки, а Аверил Ъгба осъществя дабъл-дабъл - 20 точки и 12 битки.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР