Ямбол. На 5 юни, събота, от 18:00 часа в зала

...
Ямбол. На 5 юни, събота, от 18:00 часа в зала
Коментари Харесай

Концерт-бенефис на Цветомира Гицова ще се проведе в Културно-информационен център „Безистен“ – Ямбол

Ямбол. На 5 юни, събота, от 18:00 часа в зала „ Съвременност “ на Културно-информационен център „ Безистен “ приятелите и феновете на сопраното Цветомира Гицова ще се насладят на нейните осъществявания в концерта-бенефис, проведен във връзка 45-та ѝ годишнина на сцена. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Камерен оркестър „ Дианополис “ с концертмайстор Красимира Султанова и Дамски хор „ Проф. Георги Димитров “ с диригент Весела Пастърмаджиева ще вземат участие в музикалната демонстрация, в която на орган и роял ще свири Радосвета Хъркова.

Входът на концерта е с предложения.

Богата е креативната биография на Цветомира Гицова, родена на 22 октомври 1959 година в Плевен. Баща ѝ е авиатор, а майка ѝ - икономист, само че тя избира пътя на певческото изкуство.
Завършва Средно музикално учебно заведение " Христина Морфова “ в Стара Загора с отличие, а по-късно - Академия за музикално и танцово изкуство - Пловдив. Учи в майсторски клас на проф. Киселова.
Стъпва на сцената на Музикален спектакъл " Проф. Драган Кърджиев " – Ямбол през 1978 година, преди този момент е взела участие в спектаклите на Старозагорска опера.
Едни от значимите функции на Цветомила Гицова са: Евридика от " Орфей в пъкъла “ на Офенбах, Любаша от,,Севастополски валс “ на Константин Листов, Серпина от " Слугинята - стопанка " на Перголези, Щаси от " Царицата на чардаша “ на Калман и други
Гицова взе участие в доста мюзикъли и концерти.
От 2005 година пътува за осем години с частна опера,,Театро Лирико “ и извършва партиите на Анина от „ Травиата “ на Верди, Барбарина от " Сватбата на Фигаро “ от Моцарт и доста други. Пяла е в Съединени американски щати, Гватемала, Италия, Германия, Франция, Испания, Португалия, Австрия и в други страни по света.
В момента Цветомира Гицова е солист на Камерен оркестър,,Дианополис “. Тя се занимава и с педагогическа активност – нейни възпитаници пеят в България и в чужбина.
Потомка е на Неофит Рилски и художника Илия Бешков. Награждавана е със Сребърен герб на община Ямбол. Щастлива е с две деца и двама внуци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР