Ягодите са сред най-популярните плодове в градината. Всеки обича да

...
Ягодите са сред най-популярните плодове в градината. Всеки обича да
Коментари Харесай

Това е най-сигурният начин за РЕКОРДНА реколта от ягоди

Ягодите са измежду най-популярните плодове в градината. Всеки обича да ги похапва с приятност, само че не всеки е удовлетворен от реколтата. Сигурни сме, че върлите градинари са пробвали десетки способи за увеличение на добива, само че съвсем постоянно удрят на камък.
Ако обаче желаете това да се промени и най-сетне да останете удовлетворени от количеството ягоди, което ще наберете от градината си, предлагаме ви да пробвате да постигнете това по натурален път.
Как да увеличим добива на ЯГОДИ?
Много е значимо да изберете подобаващ терен, където да засадите тези дребни и сладки плодчета. Задължително се информирайте за това каква почва избират и дали е нужна предварителна подготовка.
От основна нужда е да покриете почвата към растението с черно покритие. Така ще си решите два основни казуса – ще предотвратите появяването на бурени и почвата постоянно ще бъде задоволително влажна.
Преди обаче да извършите това, отделете си малко време, в което да разровите почвата, тъй че тя да бъде леко рохкава. Не забравяйте да премахнете покритието към края на лятото. Последните дни на август месец е идеалният миг. Бъдете сигурни, че най-после на сезона добивът ще е двойно по-висок.
Друго, което ще благоприятства растежа на ягодите, е непрекъснатата грижа за тях. Когато забележите непотребни листа, не пропускайте момента да ги премахнете. Така способствате по-бързия напредък на плодовете и те ще имат доста по-наситен цвят.

Добре би било, седмица преди зреене, да премахнете половината от листата. Много е значимо да бъдат отстранени зелените израстъци, които стопират слънчевите лъчи да обхванат в плода.
Ако забравите да поливате ягодите и разчитате главно на летните дъждове, не се надявайте на добра годишна продукция. Всеки градинар знае, че поливането е пиедестал за висок рандеман. Правете го през цялото лято, колкото и ангажиращо да е това. Бъдете сигурни, че най-после трудът ви ще бъде оневинен.

Веднъж на две седмици е добре да се прави това. Някои от опитните градинари споделят, че в случай че на една територия засадите няколко разнообразни типа ягоди, то плодовете, които ще дадат най-после, ще са двойно повече. Пробвайте и разберете дали в действителност е по този начин.
Желаем ви шанс в развъждането на ягоди и рандеман, който да е рекордно висок!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР