Ядките са един от най-полезните продукти на нашата маса. Те

...
Ядките са един от най-полезните продукти на нашата маса. Те
Коментари Харесай

Зелени орехи рецепта за дълголетие коригира здравето за много години напред

Ядките са един от най-полезните артикули на нашата маса. Те изобилстват с витамини и микроелементи, предотвратяват появяването и развиването на доста болести и са доста вкусни.

Орех
Юни е пристигнал, лятото е в разгара си, тъй че е време да се запасите със зелени орехи.
От тях се подготвят медицински тинктури, прави се чай и се подготвя доста вкусно сладко! Просто би трябвало да употребявате момента: най-полезните ядки се събират от средата на май доникъде на юни.

Младите орехи почистват кръвта и покачват имунитета, богати са на витамини и микроелементи. Максималното количество на аскорбинова киселина (около 2500 мг), се съдържа в плодовете до момента в който орехът е толкоз мек, че може да бъде пробита от иглата.

Съдържанието на витамин С в незрели орехи е 8 пъти повече от касиса и 50 пъти от цитрусовите плодове. Също по този начин, с изключение на витамин С в зелените орехи са открити и витамини Е, Е, група В, каротеноиди, както и летливи субстанции.

Младите, зелени орехи са скъп източник на естествен йод, който е нужен за запълване на недостига на това вещество в човешкото тяло. Използването на тинктури от зелени орехи оказва помощ да се предотврати появяването на болести на щитовидната жлеза, както и появяването на гуша.

За усилване на имунитета и нормализиране на кръвта би трябвало да се смесват в равни елементи и прекарат през месомелачка зелени плодове орехи и мед, да се слагат в сухи буркани, да се упорстват в компактно затворен резервоар на мрачно място един месец като от време на време се разклащат. Взимайте по една чаена лъжичка 3 пъти на ден, 30 минути преди хранене.

За да извършите алкохолна смес от зелени ядки, вземете 30 плода и ги напълнете с литър 70% алкохол. Оставете да настоявате за 2 седмици на мрачно място, само че при стайна температура.

След това не забравяйте да прецедите. Взимайте готовото лекарство 3 пъти дневно по 1 чаена лъжичка. Тинктура от зелени орехи оказва помощ при диабет, бъбречни болести, пикочен мехур, щитовидна жлеза.

Тя се употребява и в нарушавания на нервната система, с неприятна циркулация, за профилактика и лекуване на сърдечносъдови болести, за разчистване на тяло от холестерол.

Италианците обичайно поддържат здравето си със сладкия горчив ликьор от зелените орехи „ Nocino “. Ядките за него се събират през нощта от 24 юни до 25 юни.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР