Ябълките несъмнено са най-популярният плод у нас. Те са не

...
Ябълките несъмнено са най-популярният плод у нас. Те са не
Коментари Харесай

Приложения на ябълките, за които не подозираме

Ябълките безспорно са най-популярният плод у нас. Те са освен вкусни, само че и доста здравословни. Много от нас не са наясно с техните потребни за здравето свойства. Те ще ни оказват помощ освен да свалим непотребните килограми, само че и да вземем за пример да подобрим имунитета си. Научете забавните обстоятелства и приложения за ябълките. Повечето от нас ги употребяват съвсем всеки ден. И по този начин, за какво си коства да ядете ябълки?

Ябълка - профилактика на диабет
Страхотни ТРИКОВЕ за предпазване на свежестта на ябълките през зимата
Ябълките са едни от най-любимите и желани плодове, само че при започване на зимните месеци и последните дни на есента по огромните вериги...

Пектинът, съдържащ се в ябълките, контролира и равнищата на кръвната захар. В допълнение, ябълките са известни с ниския си гликемичен показател и са доста подобаващи като лека закуска сред храненията. Хората, борещи се с диабет, би трябвало да извърнат внимание на киселите сортове ябълки с твърда и хрупкава сърцевина.

Интересното е, че ябълките са източник и на кверцетин, с помощта на който понижават рискът от т.нар диабетна катаракта. Трябва обаче да се има поради, че кверцетинът се намира единствено в суровите ябълки, а не в тези, приготвени в сокове или консерви.

Ябълки - фибри

Във всяка ябълка откриваме огромни количества фибри, които подкрепят битката ни с наднорменото тегло. Благодарение на фибрите, ябълките бързо ни дават чувство за задоволеност, а ние се усещаме сити и по-рядко търсим закуски.

Ако желаеме вярното количество фибри в диетата си, яжте ябълки с кората, тъй като тя съдържа най-вече от тази съставна част. Благодарение на това освен ще отслабнем, само че и ще избегнем запек и ще подобрим работата на червата. Като ядем ябълки постоянно, можем даже да избегнем рак на дебелото черво, инфаркти и атеросклероза. Действието на ябълките може да се съпостави с някои сърдечни медикаменти.
Полезни ли са печените ябълки – време е да научите ИСТИНАТА
Ябълките са едни от най-полезните плодове. В тях се съдържат големи количества витамини А, В, Е, С, както и натрий, мед, йод, фосфор,...

Ябълка - въздействие върху работата на мозъка

Според изследвания върху животни, ябълките демонстрират свойства, които защищават мозъка от увреждане на клетките, което визира загубата наизуст. Изследвания върху мишки демонстрират, че съсредоточеният ябълков сок, прибавен към храната на животните, предотвратява окисляването на съставените елементи на мозъчната тъкан и нарушаването на когнитивните качества.

Ябълка - потребление в кухнята

Ябълките имат доста приложения в кухнята. Използват се за приготвянето на десерти, консерви и даже съществени ястия. Можете да ги хапнете като лека закуска - просто ги нарежете на части и ги прибавете към елементарното кисело мляко с щипка канела. Освен да се сервират като сладки, те са еднообразно положително допълнение към меса, като печена патица или пуйка, и мед и подправки.

Могат да се употребяват сполучливо като добавка към салати като част от вечеря ( салата от моркови или кисело зеле с ябълки). От ябълки можете да извършите и конфитюри или сокове, цялостни с витамини. Говорейки за потреблението на ябълки в кухнята, не можем да забравим за може би най-популярната торта в света - ябълковия къс. 
Предимствата на сушените ябълки, за които не знаем
Всеки един от нас е наясно с това, че с помощта на плодовете имаме опция да си набавим скъпи витамини и минерали, от които т...

Освен това ябълките се употребяват за произвеждане на няколко типа алкохол.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР