Ябълката е един от най-здравословните, разпространени и достъпни плодове по

...
Ябълката е един от най-здравословните, разпространени и достъпни плодове по
Коментари Харесай

Чай от ябълки!? И за какво е полезен?

Ябълката е един от най-здравословните, публикувани и налични плодове по нашите географски ширини. Може да помогне да се отървете от доста болести. Ябълките имат оптимален резултат върху храносмилателния тракт. Всички изгоди за здравето на този апетитен плод са непокътнати в ябълковия чай.

Много са богати на разнообразни витамини и хранителни субстанции, най-много пектин. Той спомага изхвърлянето на нездравословните отрови от човешкия организъм и усъвършенства стомашната микрофлора, от което зависи и здравият ни имунитет. Но малко прочут е чаят от ябълки, който е много употребявана напитка в Турция.

За какво оказва помощ чаят от ябълки?

Този тип благоуханен чай спомага упрепването на имунитета и се пие превантивно против вируси, изключително през есенно-зимния интервал. Също по този начин има диуретичен резултат и прочиства бъбреците от нездравословни натупвания, като контролира и обмена на субстанции в организма.

Ако консумирате чай от ябълки с канела, ще улесните процеса на храносмилане и ще поддържате равнищата на кръвната си захар в здравословни граници, също по този начин ще отслабнете по-лесно, в случай че го включите като част от диетата си.

Към този тип чай може да се добади и малко ванилия за увеличаване на аромата и да се овкуси с мед, вместо захар, тъй като е доста по-полезен за организма.

Ябълков чай ​​с портокал и канела

Продукти:

1 прясна ябълка,
 Чай от ябълки!? Да, ето защо е потребен! Чай от ябълки!? Да, ето защо е потребен!
Ябълката е един от плодовете, богати на витамини и фибри. Има сладостен усет с високо наличие на вода, желан от всички възрастови...

2-3 кръгчета портокал,

1 пръчка канела,

1 с.л. черен чай,

500 мл вода,

мед на усет
 Защо е ВАЖНО да пием чай от ЯБЪЛКА всеки ден? Защо е ВАЖНО да пием чай от ЯБЪЛКА всеки ден?
Сезонът на ябълките е и ние би трябвало да се възползваме от всички изгоди, които можем да извлечем от вкусния и здравословен плод. Ако всек...

Начин на подготвяне:

Във вряща вода сложете чая, нарязана на филийки ябълка, резенчета портокал и канела, натрошена на няколко елементи. Гответе на слаб огън за 5 минути, покрийте и оставете да вари за 10 минути. Изсипете чая в чаши, прибавете мед на усет. Освен самите ябълки можете да употребявате и ябълков цвят за чай.

Съберете прясно разцъфнали ябълкови цветове и пъпки и запарете като внимателен зелен чай. Тази напитка има необикновен мирис и усет. За страдание няма да можете да се запасите с ябълков цвят за чай за зимата - сухите цветя съвсем нямат усет и мирис.

Ябълките се съчетават добре с черен и зелен чай, цитрусови плодове, канела, карамфил, ванилия, джинджифил, хибискус, шипки, липа, мента, жасмин, мед, даже черен пипер. Опитайте да добавите обичаните си подправки и билки към ябълковия чай – може би ще измислите неповторима рецепта. Ябълковият чай е доста известен в Турция.

В продажба можете да намерите доста подготвени смеси, даже разтворим чай на прахуляк. Всяка стопанка има своя рецепта за ябълков чай ​​за всички мотиви – за ободрителен, затоплящ, освежителен чай срещу простуда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР