XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район

...
XXVI годишна изложба на художниците, живеещи или работещи в район
Коментари Харесай

XXVI годишна изложба на художниците в район “Изгрев” ще бъде открита на 20 октомври

XXVI годишна галерия на художниците, живеещи или работещи в регион “Изгрев ” ще бъде открита в на 20.10, сряда, от 18 часа, в Интерпред. Тази година изложбата се организира под надпис “Традицията среща бъдещето “. Събитието се организира под патронажа на кмета на региона доктор Делян Георгиев.

Изложбата на художниците, живеещи или работещи в регион “Изгрев ” се е трансформирала в традиция за столицата и към този момент цели двадесет и шест години събира голям брой създатели на изящните и приложните изкуства.
 Следи от империи- Изложба на Тома Жорион в изложба Синтезис " Следи от империи " - Изложба на Тома Жорион в изложба Синтезис
Галерия Синтезис, Фотосинтезис и Френският институт в България ви канят на изложбата „ Следи от империи “ на френския фотогра...

Софийският регион " Изгрев " не инцидентно е прочут като българския Монмартър. В своята дребна територия той е събрал над двеста професионални художници. Всяка година десетки от тях показват в обичайна галерия свое произведение, основано през последните две години и вземат участие в конкуренция за специфичните награди на районния кмет.

За повторно посетителите ще могат да видят и “Кът на задграничното изкуство ”. В него страните с дипломатически задачи на територията на „ Изгрев “ показват по една картина, отдадена на страната им или основана от техен създател.

В интервала 20 октомври – 15 ноември 2021 година експозицията ще бъде изложена в постройката на Интерпред – СТЦ София АД в галерийното пространство на Арт – Плейс (кв. “Изгрев ”, бул. “Драган Цанков ” № 36). Изложбата се провежда от Следствен отдел към окръжна прокуратура – регион „ Изгрев ” и се реализира със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община.

На фотографията – кметът на региона доктор Делян Георгиев награждава миналогодишният притежател на огромната премия - Людмила Дамянова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР