Xiaomi и американското правителство са постигнали споразумение китайската компания да

...
Xiaomi и американското правителство са постигнали споразумение китайската компания да
Коментари Харесай

САЩ вади Xiaomi от черния списък

Xiaomi и американското държавно управление са постигнали съглашение китайската компания да бъде извадена от черния лист, който можеше да ограничи американските вложения в нея, написа Bloomberg.

Китайският софтуерен колос заведе дело против държавното управление по-рано тази година. Xiaomi бе включена в черния лист от Министерството на защитата по време на мандата на Тръмп. Ведомството дефинира компанията като " комунистическата китайска военна компания ", което щеше да докара до делистването ѝ от американските тържища и премахването ѝ от международните показатели.

Новината увеличи акциите ѝ с 6,7%.

Xiaomi, която създава телефони, роботизирани прахосмукачки, електрически колела и носими устройства, ненадейно попадна под ударите на администрацията на Тръмп. Съоснована преди повече от десетилетие от милиардера Лий Джун и привлякла ранни вложения от Qualcomm, компанията твърди, че не е притежавана или следена от китайските военни.

Споразумението идва, откакто през март съдът застана на страната на Xiaomi и краткотрайно отстрани възбраната.

Победата е рядка измежду китайските софтуерни колоси, които попаднаха в мерника на Вашингтон, посред комерсиалния спор сред двете огромни стопански системи. Сред останалите са ByteDance и Tencent. Huawei пострада най-тежко, откакто бе неразрешено тя да купува американски технологии, а присъединяване ѝ в построяването на 5G мрежите по света стана нежелано.
 Пекин плаши Швеция поради Huawei
Пекин плаши Швеция поради Huawei

Китай желае страната да разреши на компанията да взе участие в 5G
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР