Вместо това нидерландецът заложи на здравото и агресивно каране в

...
Вместо това нидерландецът заложи на здравото и агресивно каране в
Коментари Харесай

Верстапен: Не вярвах, че ще спечеля, надявах се на подиум

Вместо това нидерландецът заложи на здравото и агресивно каране в многото битки гума до гума, а освен това и Ред Бул му помогнаха с правилните стратегически решения и избора на точни моменти за спиране в бокса. Така светвоният шампион успя да запише своя осми успех за сезона, като самият той заяви след края на състезанието, че се е сутринта е таял надежди само за подиум, но не и за победата в Унгария.
 Верстапен направи невъзможното и завоюва в Унгария, цялостна злополука за Ферари Верстапен направи невъзможното и завоюва в Унгария, цялостна злополука за Ферари
„ Не имах вяра, че ще печеля. Надявах се да съм покрай подиума. Условията бяха доста комплицирани през днешния ден. Мисля, че имахме доста добра тактика, постоянно спирахме в верния миг и реагирахме на протичащото се към нас. Правехме доста мощни обиколки незабавно след стопове и най-после спечелихме, макар че се завъртях.

MAX: “Very tricky conditions out there but we had a really good strategy… and even with a 360° we won the race. It was a lot of fun out there "
— Formula 1 (@F1)
„ Имах проблеми със промяната на предавките и съединителя, което ни накара да променим някои неща, с цел да не изгорим съединителя. Това ни коства малко показване и мисля, че тъкмо това ме хвана неопитен на изхода от този завой. За благополучие направих цялостно 360-градусово завъртане и не изгубих доста.

LAP 42/70

Verstappen spins and Leclerc gets back in front of his rival
— Formula 1 (@F1)
„ Много положителни борби, през днешния ден имах доста такива. Шарл имаше проблем с твърдите гуми и ми беше елементарно да го изпреваря. Това беше едно бясно съревнование, веселя се, че го завоювах “, сподели Верстапен малко преди да се качи на подиума.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР